Hotel Croatia ostaje zatvoren

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Još jedan pokušaj Industrogradnje da preuzme hotelski kompleks u Dugoj Uvali zasad je neslavno završio. Iako je Opcinski sud u Puli donio zakljucak o ovrsi, kojom je splitska tvrtka Fio&D trebala danas predati u posjed hotel Croatiju, zdravstveno-rekreacijski centar, tenis igrališta te depandansu hotela, taj zakljucak nije proveden.

Naime, Fio&D je, prema tvrdnjama clana Uprave te tvrtke Joška Mikruta, pulskom sudu predao zahtjev za izuzecem sudskog ovršitelja, što su nam potvrdili i u Industrogradnji. Jedini koji je demantirao takvu informaciju jest prokurist i suvlasnik splitske firme Dragan Boljat, koji je kazao da takav zahtjev nije išao prema sudu, vec je, po njemu, sud odustao od ovrhe "jer je shvatio da je ona neprovediva". Naime, Boljat i dalje ustraje na svom stavu da je Županijski sud u Puli vec donio jednu pravomocnu presudu kojom je odbijen prijedlog Industrogradnje da ude u posjed nekretnina u Dugoj Uvali te da stoga sud nije ni smio ponovno odlucivati o istom predmetu. Na naš upit je li netko drugi predao zahtjev za izuzecem, Boljat nam je kazao: "Koliko znam, nije".



Boljata, medutim, demantiraju svi, pa i Opcinski sud u Puli. Predsjednica tog suda Mirjana Sincic Kocijancic, naime, napominje da je ovrha odgodena zbog zahtjeva za izuzecem "koji je podnio ovršenik Fio&D d.o.o Split". Otkriva nam i da je splitska tvrtka tražila izuzece ne samo sudskog ovršitelja, vec i njeno izuzece, zatim izuzece svih sudaca gradanskog odjela tog suda, svih sudaca gradanskog odjela Županijskog suda u Puli te predsjednika Županijskog suda.

Iako je danas bilo jasno da se deložacija nece dogoditi, pred hotelom Croatija se pojavio i Josip Galinec, predsjednik Uprave Industrogradnje, u pratnji desetak djelatnika te zagrebacke tvrtke.

- Ovo je apsurdna situacija za koju se nadam da ce u sljedecih nekoliko dana ili tjedana sve biti riješeno. Hotel je, nažalost, zatvoren jer ga je Državni inspektorat zapecatio. Cim udemo u njegov posjed zatražit cemo da se ispune svi oni uvjeti koji se traže da bi se ponovno dobila kategorizacija objekta i da hotel do pocetka sezone bude u funkciji, kazao je Galinec.


Podijeli: Facebook Twiter