Hotel Croatia je vlasništvo Industrogradnja grupe

Hotel Croatia u Dugoj uvali (M. MIJOŠEK)
Hotel Croatia u Dugoj uvali (M. MIJOŠEK)

U Glasu Istre od 2. srpnja objavljen je članak pod naslovom "Hotelu Croatia trebaju milijuni eura ulaganja da bi vratio stari sjaj" autorice Barbare Ban, kojim se grubo nanosi šteta interesima Industrogradnja grupe d.d. s obzirom da su objavljene informacije netočne i nepotpune.

Pogrešna je tvrdnja da će hotel "teško naprijed bez novog vlasnika". Naime, hotelom već godinama vlasnik uopće ne upravlja niti ima mogućnost urediti ga ili urediti okoliš i slično.

Navodni direktor hotela govori o godinama nebrige za hotel u nadi da će se u hotel ulagati nakon što se srede vlasnički odnosi. Vlasnički odnosi su jasni - hotel je vlasništvo Industrogradnja grupe d.d., a poslodavac g. Mirčete - tvrtka Fio&D d.o.o. sve ove godine ne plaća zakupninu, komunalnu i vodnu naknadu te ne održava hotel.

Gospodin Dragan Boljat nema ugovor koji mu daje pravo posjeda nad hotelom do 2023. godine. Dokument na koji se Boljat poziva odnosi se samo i isključivo na vanjski bazen, jedinu investiciju tvrtke Fio&D u Dugoj Uvali svih ovih godina, ne računajući sitno, nužno tekuće održavanje.

Usprkos izjavi gospodina Marijana Kostešića, Općina Marčana ne može se nikako namiriti u postupku eventualne dražbe hotela, a koja se pokušava provesti usprkos tome što je utemeljena na kaznenom djelu prijavljenom Državnom odvjetništvu još 2012. godine.

Adam H Teeger, predsjednik uprave Industrogradnja grupe d.d.


Podijeli: Facebook Twiter