Hotel Adriatic u Istru donosi spoj luksuza i umjetnosti

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Iako je rovinjski hotelijerski div Maistra u svoj jedini gradski hotel uložila "samo" trideset milijuna kuna, čime nisu ni blizu po visini investicija za pripremu sezone nekim svojim drugim konkurentima na Jadranu,  stvoren je poseban proizvod kakvog još nema na hrvatskom tržištu. Nastao je takozvani art hotel koji u jednom spaja umjetnost i luksuz s intimnošću i vrhunskom gastronomijom- spojem francuske i istarske kulinarske tradicije. Hotel je svoja vrata nakon šest mjeseci građevinskih radova  otvorio 3. srpnja i već je popunjen za cijelu sezonu, što i ne čudi s obzirom na lokaciju, izgled, ali i činjenicu da sada ima samo 18 , a ne više

Potpunom rekonstrukcijom, kojom su poštivani uvjeti konzervatora kada govorimo o kamenom unutrašnjem stubištu te vanjskom izgledu najstarijeg rovinjskog hotela te, kojim je počeo razvoj hotelijerstva u tom gradiću, uređen je hotel sa četiri zvjezdice gdje se cijena noćenja kreće između one u najluksuznijim rovinjskim hotelima s pet zvjezdica Lone i Monte Mulini. Svakom je detalju interijera pridana posebna pažnja, a posebno je za hotel svoje umjetničke radove spremalo 14 umjetnika iz zemlje i svijeta koji se mogu vidjeti već na ulazu u takozvanoj brasserie, odnosno gradskoj kavani, pa crnim holovima i stepeništima koja su posebno osvijetljena, pa sve do luksuznih soba.

Naime, osim umjetničkih radova i instalacija, hotel je opremljen vrhunskim dizajnerskim namještajem, lampama i raznom opremom, a detalj se gledao čak i kod odabira radijatora. Svaka soba, osim što nudi sve blagodati modernog komfora, ujedno gostima ima besplatno za goste na raspolaganju i razglednice s motivima hotela i umjetničkih djela koja ga krase, a tu je i knjiga utisaka poput one u muzeju gdje gosti mogu ostaviti svoje dojmove. Zanimljiv detalj osim vrhunskog namještaja koji je dijelom dobavljen u Londonu poput osammetarskog kauča u kavani koji je napravljen i složen po mjeri su i nove štukature koje su nastale po uzoru na one koje su prije stotinu godina krasile hotel. (B.BAN)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE
 


Podijeli: Facebook Twiter