Hotel Adriatic nominiran za nagradu "Bernardo Bernardi"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA) objavilo je nominacije za dodjelu godišnjih nagrada za 2015. godinu, dok će Nagrada "Viktor Kovačić" za životno djelo biti dodijeljena Hildegard Auf-Franić za, "njezine nemjerljive zasluge i doprinos arhitektonskoj struci u cjelini".

Za nagradu "Bernardo Bernardi" za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja nominirani su Hotel Adriatic u Rovinju Studija Franjić Šekoranja i Studija 3LHD, restoran i kuhinja Pine Beach Resorta u Pakoštanama Dražena Juračića i Jelene Skorup, te spomen-obilježje Gordanu Ledereru "Slomljeni pejzaž" podignut na lokaciji kraj Hrvatske Kostajnice po zamisli Kate Marunice i Nenada Ravnića iz NFO d.o.o. i kipara Petra Barišića.

Maistrin boutique hotel Adriatic prošle je godine otvoren nakon višemjesečnog preuređenja u vrijednosti od 30 milijuna kuna. Tada je rečeno da je to "najnoviji luksuzni proizvod u istarskom turizmu". Sama zgrada stogodišnjeg rovinjskog hotela Adriatic jedna je od najprepoznatljivijih građevina u Rovinju, i upravo zbog toga od velike je važnosti za identitet grada.

Navodi se da se upravo uz taj hotel vežu počeci organiziranog turizma u ovom istarskom gradu. Pročelje samoga hotela i nakon obnove zadržalo je svoj autentični izgled s početka 20. stoljeća, a velikim radovima u njegovom interijeru smanjen je broj smještajnih jedinica i na taj je način podignuta razina kvalitete smještaja i usluge.

Taj hotel ima i impresivnu i jedinstvenu zbirku od stotinjak umjetničkih djela, a zastupljeni su umjetnici kao što su Abdelkader Benchamma, Goran Petercol, Valentin Ruhry, SofijaSilvia, Saša Šekoranja, Massimo Uberti, Zlatan Vehabović i brojni drugi. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter