Hot Chip u kolovozu u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nudeci uistinu velika svjetska imena plesne elektronicke glazbe, uz specifican zacin autenticnog undergrounda, prvi Sirup Nation Festival održat ce se u tvrdavi Punta Christo u Štinjanu od 4. do 6. kolovoza, a glavno ime svakako su momci iz slavnog benda Hot Chip!

Nakon svog live nastupa 2008., momci iz Hot Chipa (posebno Joe) ovaj ce se put hrvatskoj publici predstaviti svojim DJ setom. Medu nositeljima festivala su i legendarni britanski house producent i DJ Ewan Pearson, francuska DJ ikona Ark, Cileanac Dandy Jack te nove zvijezde njujorške klupske underground scene Levon Vincent, Tevo Howard i Jus Ed.

Festival organizira zagrebacki klub Sirup, koji vode Sergej Luganic, Mario Kolonic i Arsen Pavešic, a nakon što su nekoliko ljetnih sezona tulumarili diljem jadranske obale s nekima od najvecih svjetskih DJ faca, ova zagrebacka ekipa okrece novu stranicu ovim ljetnim projektom.

Nakon što su prije dvije godine otvorili sezonu u klubu Porat u Pirovcu s Ritchiejem Hawtinom, a prošlog ljeta krstarili festivalima iz regije kao što su Hartera, Exit, Atlantis ili Seasplash, u utorak su novinarima u Zagrebu porucili da se ovoljetna pulska Sirupova avantura zove Sirup Nation.

Rijec je o trodnevnom festivalu od prvog kolovoškog cetvrtka do subote u tvrdavi Punta Christo u Štinjanu. Na ovo prvo izdanje stiže selekcija vrhunskih izvodaca plesne elektronicke glazbe (na listi su još i Jimpster te Chris Duckenfield…), uz, za sve upucene, specificni zacin undergrounda ''a la Sirup''.

Upravo u srijedu pocinje službena pretprodaja festivalskih ulaznica po 250 kuna za sva tri dana. U sklopu festivala svoje ce pozornice imati i becki klub Pratersauna, renomirani kolektiv Feel My Bicep, koji vodi istoimeni blog u Londonu, te pulska skupina DJ-a Koza Nostra.


Podijeli: Facebook Twiter