Hot Chip nisu došli u Pulu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zaglavivši negdje na aerodromu na Ibizi, na razocaranje posjetitelja trodnevnog Sirup Nation Fetivala u štinjanskoj tvrdavi Punta Christo, sinoc u Pulu nije doletio Joe Goddard, clan megapopularnog Hot Chipa, koji se trebao predstaviti DJ setom.

Pitanje je je li na manju posjecenost i ne baš vedru atmosferu utjecao izostanak ovog udarnog izvodaca, kriza i besparica (malo pivo cak 20 kuna) ili, pak, generalna nezainteresiranost, no cinjenica je da je medu 400-tinjak posjetitelja ovog festivala elektronske house glazbe u organizaciji zagrebackog kluba Sirup sinoc bilo daleko najmanje Puljana, svega njih desetak.



Posljednjeg festivalskog dana sve se zbivalo na jednom, glavnom flooru ispred kojeg se iza 1 sat, nakon domaceg Arszenika, plesalo uz zajednicki nastup udarnih britanskih DJ-eva, Jimpstera, koji je prošle godine proglašen najboljim svjetskim DJ-em deep housea i njegovog zemljaka Chrisa Duckenfielda.

Nakon ovog dvojca nastupio je legendarni britanski house producent i DJ Ewan Pearson. U njegovom su opusu najznacajniji remiksevi, a radio je za Depeche Mode, Royksopp, Mobyja, Franza Ferdinanda, Pet Shop Boyse, Goldfrapp, The Rapture, Chemical Brotherse. Dašak njujorške underground scene ponudio je i Levon Vincent.

Sinoc se vizualizacijama predstavio zagrebacki Project Moe koji je prošle godine Hrvatsko dizajnersko društvo ovjencalo nagradom za najbolji interaktivni dizajn povezan s glazbom.


Podijeli: Facebook Twiter