Hosteli očekuju prve goste već početkom travnja

U Pipištrelu prve goste očekuju početkom travnja (D. MEMEDOVIĆ)
U Pipištrelu prve goste očekuju početkom travnja (D. MEMEDOVIĆ)

Pripreme za početak turističke sezone vidljive su na svakom koraku. Uređuju se hoteli, restorani, ugostiteljske terase, poslovni prostori, štandovi na ulicama.

Obavljaju se posljednje pripreme za doček prvih gostiju koji na Jadran, pa tako i u Pulu, tradicionalno stižu oko Uskrsa. Isto vrijedi i za pulske hostele čije su pripreme u punom jeku jer prvi gosti, kako doznajemo u pulskom hostelu Pipištrelo stižu već početkom travnja. I ondje, te u ostalim hostelima, obavljaju se posljednje pripreme za doček - osvježuju zidovi, popravljaju sitni kvarovi, provjeravaju se kreveti, posteljina, tuševi.

- Prve goste u našem hostelu očekujemo već početkom travnja. Radi se o srednjoškolcima iz Austrije s dvije profesorice koji u Pulu dolaze na razmjenu s pulskim učenicima. To je dobar početak, uzimajući u obzir da imamo još nekoliko najava dolazaka, i to prije Uskrsa, kazala nam je direktorica Pipištrela Sandra Diković, dodajući da hostelska sezona, uobičajeno počinje oko Uskrsa.

Veli da, kao i svi, očekuju više gostiju nego prijašnjih godina te da će sezona potrajati duže nego lani. Prošle godine, naime, sezona je trajala kraće nego primjerice 2012. godine, rekla je Diković, no vjeruje da će se to ove godine promijeniti, napominjući da o tom ipak ovise događanja u post sezoni te lokacija hostela.

Lokacija je zapravo najvažnija, kaže nam, jer hostelski gosti nisu gosti koji na jednom mjestu borave sedam dana. Pravilo je da u hostelu borave dan ili dva, ovisno o daljnjoj destinaciji i koliko im vremena treba da razgledaju grad. U tom smislu je lokacija od presudne važnosti.

U Puli je sve više hostela, odnosno sve se više iznajmljivača odlučuje se na takvu vrstu usluge i kraj sezone pokazat će ima li Pula "kapaciteta" za toliki broj hostela. (N. SOFTIĆ; snimio D. MEMEDOVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter