Hostel Papalinna, novi turistički sadržaj u Poreču

Skica budućeg izgleda unutarnjeg dvorišta gdje će se nalaziti bar
Skica budućeg izgleda unutarnjeg dvorišta gdje će se nalaziti bar

Početkom iduće sezone Poreč će postati bogatiji za još jedan turistički sadržaj - hostel u centru grada. Njega je ovih dana počela uređivati najstarija porečka turistička tvrtka Riviera Adria koja posluje u sklopu grupacije Valamar. Sjedište hostela bit će atraktivna lokacija u Ulici Vladimira Nazora u centru grada, blizu kazališta i starogradske jezgre, gdje se do 2011. godine nalazilo bivše upravno sjedište Riviere Adrije.

Nakon što su svi uredi preselili u novo sjedište na Stanciji Kaligari, zgrada u centru ostala je prazna, a iako je kada se tvrtka selila bio raspisan natječaj za iskazivanje interesa za zakup ili prodaju, uz koji je trebalo ponuditi i program rada da bi se u zgradi ostvario kvalitetan sadržaj, nije pronađeno adekvatno rješenje. Zanimljivo je ime budućeg objekta - zvat će se hostel Papalinna.

Rivierinom investicijom grad će dobiti novi turistički sadržaj vrlo popularan među mladim turistima u velikim gradovima, koji ranije nije postojao. Poznato je bilo tek jedno prenoćište u starom gradu koje odnedavno zatvoreno. Na pitanje što ih je potaknulo na odluku o otvaranju hostela, Martin Valić Vale, zadužen za razvoj ove investicije u Rivieri Adriji, kaže da im je želja bila nova ponuda u destinaciji.

Ova investicija Riviere Adrije teška je gotovo milijun eura. Trenutno su u tijeku radovi koje izvodi MD Inženjering iz Slavonskog Broda, a valja reći da se u sklopu uređenja neće zadirati u vanjski izgled zgrade, koja će ostati u dosadašnjim gabaritima te će zadržati izgled koji je imala još 1885. kada su postavljeni temelji. Unutarnje uređenje prepušteno je arhitektima i dizajnerima iz Studija Tissa iz Poreča. (V. HABEREITER)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter