Horvat, Istra 1961: Naplatiti stare dugove

Ivor Horvat spreman za 90 minuta (M. ANGELINI)
Ivor Horvat spreman za 90 minuta (M. ANGELINI)

Pred nogometašima Istre 1961 susret je 11. kola Prve HNL, ogled protiv Splita koji će se igrati u nedjelju na Parku mladeži. Ako se nešto nepredviđeno ne dogodi, kontra Splita bi sigurno u startnoj zeleno-žutoj postavi trebao istrčati Ivor Horvat, jedina opcija trenera Igora Pamića za poziciju desnog bočnog.

Najveći pehist u svlačionici pulskog prvoligaša napokon je zdrav, potvrdio je to i njegov niz od pet uzastopnih prvoligaških susreta. Protiv Osijeka je Horvat ušao s klupe, da bi potom od prvog zvižduka krenuo na ogledima s Hajdukom, Dinamom, Zadrom i Rijekom. Duga pauza ostavila je traga, te ga je na svim tim ogledima Paminjo bio prisiljen zamijeniti u nastavku, što se znalo pokazati i kobnim, kao na derbiju protiv Rijeke kad je nakon njegovog izlaska počelo "curiti" na desnoj strani.

- Izdržat ću. Već sam duže vrijeme u punom treningu, imali smo dosta prijateljskih utakmica, ušao sam u taj neki ritam i mislim da bi trebalo biti sve u redu - uvjeren je Horvat.

- Split nam je ostao dužan iz drugog kola kad smo ih trebali pobijediti na "Drosini", idemo to sada naplatiti. Nije mi se s tribina Split na toj utakmici činio dobar, trebali smo to puno ranije završiti, a ne dopustiti im da u završnicu stignu samo s golom zaostatka i onda poravnaju. Stvarno šteta, opet smo primili nesretan gol u zadnjim minutama. S druge strane, proljetos smo ih dobili na njihovom terenu i možemo reći da nam leže, idemo to sada potvrditi. Jako smo dobro ušli u tu utakmicu, sve što je "šef" tražio od nas smo ispoštovali, dobro odigrali i pobijedili, sad to u nedjelju trebamo ponoviti, rekao je Horvat. (I CEROVAC)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU.

PRVA HNL

Danas
ZAGREB (15): Lokomotiva - Osijek
ZAGREB (17): H. dragovoljac - S. Belupo
RIJEKA (19): Rijeka - Hajduk

Nedjelja
ZADAR (15): Zadar - Dinamo
SPLIT (19): Split - Istra 1961


Podijeli: Facebook Twiter