Horvat: Bod u Splitu bi bio dobar, tri još bolje

Istra 1961 će u Parku mladeži pokušati ostvariti još jedan pozitivan rezultat na gostovanjima ovog proljeća - Ivor Horvat
Istra 1961 će u Parku mladeži pokušati ostvariti još jedan pozitivan rezultat na gostovanjima ovog proljeća - Ivor Horvat

Pulska nogometna ekspedicija krenula je u petak put Splita gdje je u subotu s početkom u 19 sati na Parku mladeži očekuje susret 32. kola Prve HNL protiv Splita. Riječ je o posljednjem gostovanju Istre 1961 ove sezone jer nakon ovoga zeleno-žutima preostaje tek oproštaj od svoje publike protiv Lokomotive.

Bit će ovo sedmo proljetno gostovanje pulskim nogometašima koji su u šest prethodnih osvojili čak deset bodova. Rekordan gostujući bodovni učinak pokušat će igrači trenera Pamića podebljati u Splitu, u susretu u kojem bi prvi puta ove sezone u startnoj jedanaestorici mjesto trebao naći Ivor Horvat.

Nesretni desni bočni pulskog prvoligaša od dolaska u Pulu igrao je "na kapaljku" pri čemu je tome najmanje kumovala njegova neosporna kvaliteta. Stigao je nakon ozljede zarađene u reprezentativnom dresu, potom je lani "potrgao" križne ligamente na treningu, da bi tijekom reprezentativnog U-23 nastupa na Drosini protiv Nizozemske, tijekom protekle zimske stanke, "sredio" meniskus. To je bio glavni razlog zbog čega je ove sezone upisao tek 23 minute ušavši s klupe u tri susreta. Stoga se, nažalost, u svakom razgovoru s njim uvijek prvo pita za zdravlje.

- Sad je sve odlično. Sve te ozljede napokon sam ostavio za leđima i sad se mogu fokusirati isključivo na ono što najviše volim. Straha od ozljeda više nema i mogu normalno ulaziti u duele. Štoviše, ne smijem ulaziti mekano jer se tek onda mogu ozlijediti, kazao je Horvat.

Jedna od utakmica u kojima su pulski igrači ostali bez boda u samoj završnici bila je i ona jesenska na gostovanju kod današnjeg suparnika, Splita. Tada je Radeljić bio brži od suca koji je već gledao na sat spreman da odsvira kraj susreta.

- Nisam igrao u toj utakmici, ali sam ranije igrao protiv Splita u dresu Lokomotive. Znam da imaju kvalitetnu momčad koja se s pravom bori za izlazak u Europu. No, mi ne želimo sad na kraju kompromitirati dobru polusezonu, tako da u Split idemo s namjerom da ostvarimo povoljan rezultat. Bod bi bio dobar, ali ako bude moguće pokušati ćemo uzeti i sva tri.

U tri dosadašnja gostovanja kod Splita nisu "zeleno-žuti" osvojili niti boda, no nikad nisu bili tako uvjerljivi na gostovanjima kao ovoga proljeća.

Trener Pamić na ovo je gostovanje poveo samo 16 igrača. Zbog bolesti već dulje nedostaju Pamić i Čagalj, dok za Milića, Aganovića, Jerkovića i Bačelić Grgića mjesta u autobusu prema Splitu nije bilo jer je jednostavno trener tako odlučio. (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter