Horner pobjednik Vuelte, Kišerlovski 17.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Amerikanac Chris Horner (RadioShack) pobjednik je 68. izdanja biciklističke utrke "Vuelta a Espana", završenog u nedjelju u Madridu, te je tako postao prvi Amerikanac koji je slavio na "Vuelti". Budući da je taj uspjeh postigao 38 dana prije svog 42. rođendana postao je i najstariji pobjednik neke trotjedne biciklističke utrke.

Hrvatski prvak Robert Kišerlovski (RadioShack) odigrao je značajnu ulogu u Hornerovom uspjehu, on je bio glavni pomagač svog starijeg momčadskog kolege u brdskim etapama kada je diktirao tempo glavne skupine, te je na kraju zauzeo 17. mjesto u ukupnom redoslijedu s 25:06 minuta slabijim vremenom od Hornera.

Drugo mjesto na "Vuelti" osvojio je pobjednik ovogodišnjeg "Gira d'Italia" i pobjednik "Vuelte" iz 2010. godine, Talijan Vincenzo Nibali (Astana) s 37 sekundi zaostatka, a treći je bio pobjednik "Vuelte" iz 2009. Španjolac Alejandro Valverde (Movistar) sa 1:36 minuta zaostatka.

Dosadašnji najstariji pobjednik neke trotjedne utrke, Belgijanac Firmin Lambot, slavio je na "Tour de Franceu" 1922. u dobi od 36 godina.

Pobjednik posljednje, paradne etape vožene od Leganesa do Madrida u dužini od 109.6 kilometara, a koja je završila u masovnom sprintu, je Australac Michael Matthews (Orica) koji je bio brži od Amerikanca Tylera Farrara (Garmin) i Nijemca Nikiasa Arndta (Argos). (Hina, foto REUTERS)


Podijeli: Facebook Twiter