Horner 'izbjegao' doping kontrolu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američki biciklist Chris Horner, pobjednik utrke po Španjolskoj, nije mogao biti podvrgnut doping testu Američke antidopinške agencije (USADA) jer su španjolski agenti pobrkali u kojem je hotelu on smješten, otkrila je u ponedjeljak njegova momčad Radioshack.

"Španjolski agenti su stigli u pogrešan hotel. Zabunili su se. Chris je otkrio gdje će se nalaziti prije jučerašnje utrke kako bi mogao provesti noć u hotelu gdje mu je bila smještena supruga", kaže se u priopćenju momčadi.

"On je dao sve potrebne informacije (broj sobe, broj telefona). To je posve normalno i dobio je čak mail potvrde", dodaje Radioshack. 

No, "antidopinški agenti su otišli u hotel gdje je bila smještena momčad Radioshack i tamo nisu mogli naći biciklista Hornera, pobjednika Vuelte", potvrdio je ovu informaciju izvor unutar španjolske Agencije za zaštitu zdravlja i sporta (AEPSAD).

"USADA nam nije dala objašnjenje zašto je tražila kontrolu, ali zatražila je to od nas i mi smo je obavijestili što se dogodilo. Čekamo izvješće agenata koji nisu mogli lokalizirati Hornera", dodao je taj isti izvor.

Prema AEPSAD-u, USADA može sada tražiti novu kontrolu nad Hornerom s obzirom da ga se nije moglo pronaći za prvi test. 

Chris Horner, koji ima 41 godinu, pobijedio na ovogodišnjoj Vuelti, postavši tako najstariji pobjednik neke velike biciklističke utrke. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter