Hopkins ulaže u umaški Dom umirovljenika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je više medija objavilo da Anthony Hopkins s obitelji provodi odmor na Grožnjanštini, Glas Istre je ekskluzivno došao do informacije da taj holivudski glumac, oduševljen ljepotom Istre i diskrecijom lokalnog stanovništva, namjerava investirati u ovdašnje projekte. Potvrdu smo dobili od grožnjanskog nacelnika Rina Duniša koji je, održavši obecanje, provjerio ovdašnje aktivnosti fondacije cije udjele posjeduje i Sir Hopkins, a koja je i kupila vilu u Svetom Ivanu na podrucju njegove opcine.

- Na našu veliku žalost, Hopkins se nije odlucio novac uložiti na podrucju Grožnjana, vec je navodno zainteresiran za Umag, odnosno za tamošnji Dom umirovljenika. Konkretno, za dovršetak izgradnje Doma umirovljenika traži se strateški partner, za što je zainteresiran slavni glumac. Ocito da naš slavni sumještanin, osim o novim poduzetnickim poduhvatima, razmišlja i o tome kako ce provoditi dane nakon aktivne filmske karijere. Velika nam je cast da je izabrao baš Bujštinu, istaknuo je Duniš.

Iako u umaškoj gradskoj upravi nisu željeli ni potvrditi ni demantirati ovu informaciju, iz njoj bliskih izvora doznajemo da su kljucni za glumcevu odluku bili blizina evropskih središta, pokrenuta izgradnja nekoliko golf igrališta i buduca ortopedska poliklinika koju ce u Novigradu otvoriti sibirski investitori.

Poznato je da Umag zbog nedostatka vlastitih financijskih sredstava planira javno-privatno partnerstvo za buduce poslovanje Doma, kao i to, što smo više puta pisali, da ce cijena Doma za domace penzionere biti gotovo nedostižna. Umjesto njih, doci ce umirovljenici dubokog džepa, a vec se razmišlja da ce dio tog objekta biti prenamijenjen u hotel najviše kategorije.

Po svemu sudeci, u bliskoj buducnosti možemo ocekivati i druga holivudska poznata imena zrelije dobi, poput Roberta De Nira i Ala Pacina. (Kristina FLEGAR, Tanja KOCIJANCIC)


Podijeli: Facebook Twiter