HOO: Za ZOI u Sočiju 22 kandidata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) otvorilo je na tematskoj sjednici raspravu o pristupanju izradi strategije sporta u Republici Hrvatskoj te je utvrdilo postupke i nositelje pojedinih aktivnosti. Ovim opsežnim zadatkom HOO će dati svoj doprinos izradi nacionalnog programa sporta koju je pokrenulo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, priopćeno je iz HOO-a. Na redovnoj sjednici Vijeće je donijelo odluke o daljnjoj racionalizaciji troškova poslovanja HOO-a obzirom na gospodarske uvjete u okruženju, a s ciljem nesmetanog funkcioniranja članova HOO-a i svih sportova.

Na listu trenera čiji rad sufinancira HOO-a uvršten je kao vrhunski B trener Vjekoslav Kobeščak, trener vaterpola i pomoćni trener vaterpolske reprezentacije na OI u Londonu, a kao treneri mlađih dobnih kategorija uvršteni su Hrvoje Hrestak, trener muške juniorske vaterpolske reprezentacije te Nikola Horvat, izbornik teniske juniorske reprezentacije.

Novi korisnici razvojnih programa HOO-a su tenisač Borna Ćorić te bobist Slaven Krajačić, koji postaje potencijalni B olimpijski kandidat u Zimskom olimpijskom programu, i to kao zamjena za Igora Marića.

Zimskim olimpijskim programom za ZOI Soči 2014. HOO trenutno podupire 22 sportaša. (H)


Podijeli: Facebook Twiter