HOO: Giovanni Cernogoraz među top olimpijcima

Giovanni Cernogoraz (Ronald Goršić/CROPIX)
Giovanni Cernogoraz (Ronald Goršić/CROPIX)

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) donijelo je odluku o iznosima potpore sportašima korisnicima razvojnih programa HOO-a. HOO-a trenutno sufinancira 222 sportaša, od kojih je temeljem plasmana na OI u Pekingu 2008. i Londonu 2012. devet TOP kandidata u olimpijskom ljetnom programu. To su: Sandra Perković, hrvatska muška vaterpolska reprezentacija, Giovanni Cernogoraz, Blanka Vlašić, Filip Ude, četverac na pariće, hrvatska muška rukometna reprezentacija, Lucija Zaninović i Snježana Pejčić.

HOO će u narednom razdoblju sufinancirati rad 70 trenera, među kojima su 16 vrhunskih, dva vrsna, 18 kvalitetnih trenera, 19 trenera mlađih dobnih kategorija, te 15 trenera za razvoj pojedinog sporta.

Vijeće je izabralo članove svojih osam stalnih radnih tijela u naredne četiri godine, a predsjednicima je imenovalo Borisa Labara (Zdravstvena komisija), Moranu Paliković Gruden (Komisija za žene u sportu), Sašu Begovića (Komisija za sportsko graditeljstvo i okoliš), Ivančicu Sudac (Komisija za međunarodne odnose), Branimir Bašić (Komisija za razvoj sporta), Sandija Šolu (Komisija za marketing), Juru Ozmeca (Komisija za informiranje i izdavaštvo) i Petra Čavlovića (Komisija za digitalizaciju i nove medije).

Na dnevnom redu Vijeća našao se i nacrt novog Zakona o udrugama koji se primjenjuje i na udruge u sportu. HOO je proveo raspravu sa svojim članicama, te je u okviru javne rasprave podnio prijedloge na nacrt. Predlaže da se sportske udruge osnuju i djeluju u potpunosti prema Zakonu o sportu, a da se samo u slučaju da njime nešto nije regulirano primjenjuje Zakon o udrugama. Mnoga od rješenja koja se dosadašnjim Zakonom o udrugama primjenjuju na udruge u sportu nisu dobra i razvojna za sport, a treba uzeti u obzir i činjenicu da se na sportske udruge primjenjuju i propisi međunarodnih sportskih organizacija koji zadiru u pitanja ustroja, djelatnosti, tijela, članstva. (Hina)

Reprezentacija za zimski EYOF

Poznat je sastav sportske delegacije na zimskom Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) koji će se održati od 17. do 22. veljače 2013. u rumunjskom Brašovu. Hrvatsku će na tom natjecanju predstavljati Tamara Zubčić, Elias Kolega i Marko Abramović u alpskom skijanju, Rea Raušel i Vedran Mihelčić u skijaškom trčanju, Krešimir Crnković i Filip Petrović u biatlonu, te Valentina Mikac i Martin Kolenc u umjetničkom klizanju. (H)


Podijeli: Facebook Twiter