HOO: Čop i Paškvalin predstavili programe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Članovi Komisije za pripremu izbora glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) razgovarali su u srijedu s kandidatima za glavnog tajnika Tomislavom Paškvalinom (52) i Josipom Čopom (59).

Taj razgovor trebao je biti održan 6. svibnja, ali je zbog spriječenosti Tomislava Paškvalina obavljen danas, kada su članovi Komisije u sastavu: Danko Radić predsjednik, Marijan Hanžeković, Branimir Bašić, Sanda Čorak i Gordan Kožulj razgovarali s kandidatima o poznavanju sustava i djelatnosti sporta u Republici Hrvatskoj.

Hoće li bivši vaterpolist i nositelj zlatnih odličja s olimpijskih igara u Los Angelesu (1984.) i Seulu (1988.), diplomirani pravnik Tomislav Paškvalin (52) biti peti glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora ili će bivši nogometaš i diplomirani ekonomist Josip Čop (59) dobiti treći mandat odlučit će 20. svibnja članovi Vijeća HOO-a.

Naime, nakon prvog i još uvijek najdugovječnijeg glavnog tajnika naše krovne sportske organizacije legendarnog Slavka Podgorelca, koji je tu dužnost obnašao više od devet godina, nastupilo je turbulentno razdoblje u kojem su se na mjestu prvog operativca HOO-a promijenila tri glavna tajnika i dva vršitelja dužnosti.

Prerana smrt razlog je što je drugi glavni tajnik HOO Andrija Mijačika (48) na toj dužnosti bio tek nešto više od godinu dana, a koncepcijsko neslaganje i gubitak izbora s protukandidatom Zlatkom Matešom za mjesto predsjednika HOO-a razlozi su zbog kojih se Ivica Miočić Stošić na mjestu glavnog tajnika nije zadržao ni dvije godine.

Tek je Josip Čop na dužnosti glavnog tajnika odradio dva puna mandata, a ovaj bivši nogometaš i diplomirani ekonomista (59) je u dva navrata bio izabran i za vršitelja dužnosti glavnog tajnika HOO-a. Nakon smrti Andrije Mijačike dužnost glavnog tajnika HOO-a je osam mjeseci obnašao Josip Guberina. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter