Honda vision 50 - osvježenje u svijetu dvokotaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Hondi su napravili novi skuter koji je po svemu ekonomicniji, štedljiviji, vozniji od svega što se trenutno nudi na tržištu.

Pred nama je Vision 50, dizajniran kao prijevozno sredstvo što ce biti pouzdano te zabavno, a sve to po vrlo prihvatljivoj cijeni. Kvaliteta, dugotrajnost, pouzdanost te jednostavnost u korištenju bile su primarni ciljevi kojima su se inženjeri vodili prilikom razvoja skutera, imajuci na umu da je skuter namijenjen svakodnevnoj uporabi.



Opremljen je efikasnim i pouzdanim pogonskim agregatom s poznatim Hondinim PGM FI elektronskim ubrizagavanjem goriva te CBS sustavom kocenja. Zahvaljujuci svojem cetverotaktnom pogonskom agregatu od 50 ccm koji skuteru pruža odlicne performanse, uz vrlo nisku potrošnju goriva od 52 km s 1 litrom goriva (mjereno pri konstantnoj brzini od 30km/h na ravnoj prometnici) što skuteru daje autonomiju od preko 286 km s jednim punjenjem od 5,5 l goriva.

Rijec je o cetverotaktnom jednocilindricnom agregatu s dva ventila, zracnim hladenjem, zapremine 49 cm3. Najveca snaga koju razvija iznosi 2,5 kW pri 7000 okr/min te okretnim momentom od 3,5 Nm pri 6750 okr/min. Ubrizgavanje goriva je elektronsko, kao i sustav paljenja. Šasija koju skrivaju plasticne oplate izradena je od celicnih cijevi.



Prednji ovjes cini hidraulicna teleskopska vilica, dok je straga aluminijski "swingram". Na aluminijske naplatke od 14 cola montirane su gume dimenzija 90/90 - 14 M/C i sprijeda i straga. Sprijeda je hidraulicna kocnica s diskom promjera 220 mm, dok je na stražnjem kotacu bubanj promjera 130 mm. Skuter je dugacak 1882, širok 670 te visok 1117 mm.

Meduosovinski razmak iznosi 1284 mm dok je težina skutera 100 kg. Instrument ploca je jednostavna i pruža vozacu najosnovnije informacije.



Osim ne malog prtljažnog prostora ispod sjedala, tu su i dva pretinca na prednjoj maski te kuka za vješanje torbe. Iza sjedala je prostran nosac kofera sa kojim ovo malo prijevozno sredstvo može zadovoljiti sve vaše potrebe. Ne treba posebno naglašavati da je završna obrada na zavidnoj razini jer i ako se radi o skuteru najmanje zapremine iza njega ipak stoji ime renomiranog proizvodaca. Skuter se nudi u plavoj, crvenoj, metalik sivoj, perla bijeloj i crnoj boji.

Što reci na kraju, ušli smo u godinu koja nam ne donosi ništa dobro. Neki cak najavljuju i kraj svijeta, pa ako vec bude, nek se bar navozimo do onda, a to je uz ove cijene benzina moguce samo s Hondinim Visionom 50 cija je cijena 15.990 kuna.


Podijeli: Facebook Twiter