Honda u Detroitu predstavila NSX koncept

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Honda je na sajmu automobila u Detroitu predstavila NSX koncept. Atraktivnog dizajna i nezaobilazne Hondine inovativne tehnologije, ovaj koncept daje naznake o tome kako ce izgledati sljedeca generacija ovog superautomobila.

NSX koncept predstavlja realizaciju prave trkace filozofije kroz maksimalno povoljan omjer mase i snage korištenjem laganih materijala i centralno pozicioniranog V6 agregata.

NSX koncept koristi i napredne tehnologije, ukljucujuci inovativni Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive) hibridni sustav pogona na sve kotace. Prednji kotaci se pogone putem dva elektromotora preko kojih se može regulirati raspodjela okretnog momenta u zavoju, bilo u pozitivnom smjeru za povecanje snage, bilo u negativnom smjeru za regeneraciju energije kocenja.



Ovakav hibridni sustav pogona na sve kotace omogucuje neusporedive dinamicke karakteristike automobila. U sklopu s navedenim inovativnim sustavom Sport Hybrid SH-AWD, nalazi se i novi snažni VTEC V-6 motor s direktnim ubrizgavanjem goriva i mjenjac s dvostrukom spojkom i ugradenim elektromotorom. Rezultat svega toga je ubrzanje na razini superautomobila i istovremeno nevjerojatno mala potrošnja goriva.

- Novi NSX ce biti superautomobil, vrhunskih performansi putem posebnih konstruktorskih postignuca. U ovom novom vremenu, u kojemu nam je itekako važno uživanje u vožnji, mi u Hondi smatramo da superautomobili moraju biti i prijateljski prema okolišu, a ovaj Sport Hybrid SH-AWD sustav u velikom dijelu ce biti zaslužan za tu sinergiju, izjavio je predsjednik i izvršni direktor Honda Motor Co Takonobu ITO.

Kultni NSX na tržištu ce se pojaviti kroz tri godine, razvoj automobila u rukama je tima inženjera u Honda R&D Amerika, Hondinom americkom ogranku sa sjedištem u Kaliforniji, dok ce se proizvodnja odvijati u saveznoj državi Ohio.


Podijeli: Facebook Twiter