Honda: Milijun hibridnih vozila


Honda je objavila da je ukupna prodaja njenih hibridnih vozila širom svijeta prešla milijun primjeraka. Veliko je to postignuće s obzirom na to da je taj japanski proizvođač automobila počeo proizvodnju hibridnih vozila 1999. godine, s prvom generacijom modela insight što se prodavao u Japanu. Tada je to bilo najštedljivije vozilo na svijetu jer mu je potrošnja goriva iznosila samo 3,5 litara na stotinu kilometara.

Proizvodnja hibridnih automobila bila je korak od presudne važnosti za razvoj agregata s unutrašnjim sagorijevanjem u pravcu proizvodnje potpuno električnih vozila. Honda vjeruje da će ova tehnologija igrati sve važniju ulogu u budućnosti. Oslanjajući se na jedinstvene karakteristike svog originalnog laganog i kompaktnog IMA (Integrated Motor Assist) hibridnog sistema, Honda je obogatila liniju hibrida i trenutno prodaje osam hibridnih modela u oko 50 zemalja širom sveta, uključujući tri hibridna modela u Europi.

Honda razvija svoje hibridne tehnologije kako bi zadovoljila različite zahtjeve kupaca. Unapređenjem aktualnog IMA hibridnog sustava, Honda se našla na prvom mjestu po ekonomičnosti potrošnje goriva među hibridnim vozilima. Pored ovoga, Honda će predstaviti novi dvomotorni hibridni sustem za automobile srednje klase, kao i ekonomični tromotorni hibridni sustav po imenu Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive) koji osigurava superiornu upravljivost i odličnu ekonomičnost. Ovaj će sustav će biti primijenjen na novom modelu NSX, koji će se prodavati u Europi.

Pod globalnim ekološkim sloganom "Plavo nebo za našu djecu", Honda će nastaviti svoje napore u području razvoja i prodaje hibridnih vozila kako bi ostvarila svoj cilj da svijet postane čišće i sigurnije mjesto za život. (K. T.)


Podijeli: Facebook Twiter