Honda Insight stigla u Hrvatsku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proizveden s ciljem da ekološki napredni automobili postanu dostupni svima, Honda Insight s hondinim IMA hibridnim sustavom odlikuje se malom emisijom C02, niskom potrošnjom goriva te nudi udobnost i prakticnost obiteljskog automobila.

Hondu Insight odlikuje i pristupacna cijena u odnosu na ostale hibride na tržištu. Cilj razvoja obiteljskog hibridnog vozila je jednostavan – Honda želi da ljudi koji nikada nisu razmišljali o kupnji hibrida ipak razmisle o kupnji ovakvog vozila.

Insight je rezultat 20-godišnjeg razvoja hibridne tehnologije i više od 35 godina razvoja benzinskih agregata sa smanjenim štetnim utjecajem na okolinu koji je zapoceo sa CVCC agregatom 1972. godine. Honda proizvodi hibridne modele cijelo desetljece.

Za to vrijeme, puno se naucilo o proizvodnji elektricnih motora i ostalih kljucnih dijelova hibridnog sustava. S tim znanjem Honda je unaprijedila proizvodnju opreme i usavršila tehniku proizvodnje hibridnih modela. Tako su glavne hibridne komponente proizvedene u Hondi, cime je dodatno povecan nadzor i troškovi proizvodnje.

Prosjecna potrošnja ovog vozila iznosi 4,4 l/100 km, dok emisija C02 iznosi 101g/km. Da bi pomogla vozacima da voze što efikasnije odnosno da smanje potrošnju goriva i dostignu nivo emisije C02 od samo 101 g/km, Honda je razvila Eco Assist – ekološku asistenciju u vožnji.

Ugodan i prozracan interijer pametno je kreiran te daje osjecaj povecanog prostora i prakticnosti. Posebna je pažnja posvecena preglednosti. Sprijeda je vidljivost izvrsna zahvaljujuci tankim okvirima, velikim staklima na prednjim vratima te dizajnu kabine 'prema naprijed'.

Standardna oprema Honde Insight ukljucuje naslon zadnjeg sjedišta djeljiv u odnosu 60:40, koji se može i u potpunosti preklopiti, dvodijelna digitalna kontrolna ploca sa svim potrebnim instrumentima, automatski klima uredaj, elektricni podizaci prozora, Sistem održavanja stabilnosti vozila (Vehicle Stability Assist – VSA), upravljac koji se podešava po dubini i visini, MP3 kompatibilni muzicki sistem s dodatnim ulaznim prikljuckom za audio uredaje, kao i kontrola jacine zvuka ovisno o brzini (Speed-Sensitive Volume Control).

Kljucne sigurnosne karakteristike Honde Insight cine ACE sistem (Advanced Compatibility Engineering) koji pruža unaprijedenu zaštitu za putnike u vozilu te pomaže smanjenju štete na drugim vozilima prilikom sudara, šest zracnih jastuka, sistem bocnih zracnih zavjesa, kao i dizajn prednjeg dijela karoserije koji smanjuje mogucnost povrede pješaka pri sudaru.

I za kraj: godine 1956. utemeljitelj Soichiro Honda je rekao: "Nakon što se materijali unesu u tvornicu, ništa osim proizvoda ne smije izaci van". Rezultat je nula otpada u okolišu oko svih Honda proizvodnih pogona po svijetu do 2010. Gotovo sve Hondine tvornice, ukljucujuci sve u Japanu i Velikoj Britaniji, vec su postigle ovaj cilj.


Podijeli: Facebook Twiter