Hommage velikom Baloti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veliki koncert Brune Krajcara i prijatelja pod nazivom «Istarska prica» u velikoj dvorani Spomen doma zadovoljio je, a u pojedinim momentima i oduševio, publiku koja je dvoranu ispunila do posljednjeg mjesta. Dvosatni je glazbeni spektakl ponudio pazinskoj publici citav niz šarolikih glazbenih cuvstava što nije ni cudo kada su na njemu nastupili izvrsni hrvatski glazbenici, osim samozatajnog istarskog glazbenika i skladatelj Krajcara, bio je tu «stari morski vuk» Oliver Dragojevic, maestralni «Putokazi», talentirani pulski violoncelist Stjepan Hauser, mlada pulska pjevacica Tasha i KUD «Mate Balota» iz Raklja.

Koncert je otvorila zanimljivo odjevena rijecka skupina «Putokazi» s otkacenim frizurama. Odlicna višeglasna izvedba Balotinih pjesama «Dragi kamen» i «Na Recini», a posebice «Narance» Elvisa Stanica, koju su popratile skladnim plesno-scenskim pokretima, pazinska je publika potpuno zasluženo nagradila najvecim pljeskom. U ostvarenju pravog umjetnickog doživljaja šesteroclanoj je skupini «Putokaza» pratnjom na klaviru i recitiranjem Balotinih stihova asistirao Bruno Krajcar.



Uslijedio je niz Krajcarovih pjesama s njegova novog albuma «Mate Balota» koji je ove godine nagraden Porinom za najbolji album etno glazbe (tipicno istarsko «Pramalice», antologijska «Koza», sentimentalno iseljenicka «Pozdrav unima doma», rodoljubna «Dragi kamen»…). Na labinjonskoj je cakavici uspješno interpretirao Nacinovicevu «Na place va Raše» i autorsku ljubavnu pjesmu «Roža», a zatim su mu se na pozornici pridružili pjevacica Tasha i violoncelist Stjepan Hauser da bi zajednicki izveli pjesmu «Pastirice».

Uslijedio je virtuozni solo nastup mladog Hausera, o kojem ce se zasigurno još cuti, koji je strastveno izveo skladbu kompozitora Giovannija Sollime gotovo hardrockerski mašuci glavom. Nastupio je i davni pobjednik natjecanja u recitacijama na Goranovu proljecu iz 1976. godine, a današnji voditelj županijskog odsjeka za gospodarstvo, Lenko Uravic s Balotinom «Jenom ljubavi», a ni poslovicno duhoviti voditelj koncerta Robert Ferlin nije se libio recitirati izvevši Balotinu «Govore da nisan fin».

Vrhunac veceri oznacio je Oliverov dolazak na pozornicu. U solidnom nastupu s Krajcarom i Hauserom otpjevao je pjesme «Vjeruj mi», «Covik nasrid mora», «Vridilo je», «Budi dobra, lijepo sanjaj», «Molitva za Magdalenu» te jednu od najljepših mediteranskih balada «Moj galebe», dok je u pjesmi «Kalavojna» glas prepustio Tashi i Krajcaru, a sam preuzeo harmoniku. Za kraj su im se svi glazbenici, ukljucujuci i organizatore koncerta Željka Šperandu (bekvokal) i David Ivic (gitara), pridružili u izvedbi popularne «Va Labine by night», a koncert je okoncan Oliverovom pjesmom, ali i porukom «Vjeruj u ljubav».


Podijeli: Facebook Twiter