Hommage Tinu Ujeviću

Hommage Tinu Ujeviću (V. BEGIĆ)
Hommage Tinu Ujeviću (V. BEGIĆ)

Gimnazija Pula prigodnim je programom obilježila je 60. godišnjicu smrti Tina Ujevića, poznatog hrvatskog književnika. U školskoj knjižnici održan je glazbeno-književno-scenski prikaz Ujevićevih pjesama na hrvatskom, njemačkom, engleskom, talijanskom i francuskom jeziku.

Recitirali su učenici "Svakidašnju jadikovku", "Kolajnu", "Oproštaj" i "Visoke jablane", a glazbeni trio Ivona Dominković, Toni Selaković i Nika Isaura Šeperović odsvirali su i otpjevali "Zelenu granu s tugom žuta voća" i "Odlazak" dok su glumci Šime Rabar i Martina Božić odglumili prigodni skeč na samom početku susreta.

Zanimljivost višejezičnog susreta je što su učenici sa svojim mentorima radili na prijevodima, a poseban suradnik događaja bio je Europski institut za književno prevođenje i profesori Ljiljana Avirović i Antonio Giudici.

Posebnost događaja je i izložba o Tinovu životu koju su, uz mentorstvo prof. Ivane Petrinić, organizirale učenice Brigita Cukon, Lucia Nikolić, Katarina Vlahović i Andrea Orlić. Učenici Medijske kulture prof. Zlate Knez popratili su sam događaj.

Interpretatori pjesama bili su učenici Patrik Bolković, Ivona Kelava, Maja Koraca, Sophia Rose Brown, Nicole Radolović, Lucija Škibola i Mia Pustijanac, a profesori koju su radili na tekstu s učenicima su Karin Bolković, Virna Buršić, Darling Strenja, Mirela Vuković, Meri Šimunov i Franka Tatalović.

Organizator događaja bio je prof. Filip Zoričić, a po završetku susreta sudionici su se družili uz pjesmu i prigodnu zakusku. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter