Hommage stihovima prerano preminuloj pjesnikinji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Četvrti po redu memorijal posvećen Ingrid Krušić Maretić (7. listopada 1971. – 5. rujna 2012.) održan je u petak navečer u galeriji El magazein u organizaciji Literarne udruge Cvitak i pod pokroviteljstvom Grada Vodnjana.

Program je započeo Fran Maretić, sin prerano preminule Ingrid Krušić Maretić, simpatični dječačić od pet i pol godina koji je kazivao nekoliko haiku uradaka, a potom je harmonikašica Ana Sterpin Zagoranski odsvirala par skladbi.

U programu koji je vodila Ljiljana Šerbić, članice Cvitka prisjetile su se Krušić Maretić, koja je jedna od osnivačica ove literarne udruge i koja je objavila dvije samostalne pjesničke zbirke. Potom su članice Cvitka Ljiljana Šerbić, Živka Kancijanić, Katica Petreković, Marija Pacek, Ida Marković i Dušica Ukota kazivale stihove Ingrid Krušić Maretić na hrvatskom i talijanskom jeziku, a u nastavku programa pjesnici iz svih krajeva Istre pročitali su jednu svoju pjesmu prisjetivši se tako pokojne Ingrid.

Predstavili su se Franjo Leotkai, Nerina Saulig, Vesna Milan, Đermano Vitasović, Marija Palaziol, Mira Ružić Čikan, Nevenka Uljanić Degobbis, Marija Maretić, Đildo Pliško, Josip Pino Klarić, Ana Krnjus, Marija Sošić, Davorka Kotiga Flego i Nevenka Erman.

Na kraju se Šerbić zahvalila svim nazočnima te Germanu Fiorantiju što im je ustupio prostor galerije El magazein, koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter