Hommage Sergiu Endrigu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novoosnovana Mala istarska glazbena scena je u subotu navecer pred brojnom publikom u pulskoj Zajednici Talijana uprilicila koncert naslovljen "Musica e poesia di Sergio Endrigo" (Poezija i glazba Sergia Endriga). Na taj je nacin odan hommage tom kantautoru, svestranom umjetniku, rodom Puljaninu, a njegovo je stvaralaštvo predstavljeno i mladim generacijama.

Maloj istarskoj glazbenoj sceni, na cijem je celu Vito Dundara, cilj je promoviranje stvaralaštva Sergia Endriga kroz razne kulturno-zabavne manifestacije ukljucujuci pritom što više umjetnika.

Za pohvalu je i cinjenica da su za prvi koncert ukljuceni razni umjetnici te da je predstavljen šaroliki raspon Endrigovog stvaralaštva, od njegovih najpoznatijih klasika do pjesama za djecu pa sve do njegovih manje poznatih djela. Kroz program je vodila glumica Rosanna Bubola, a izvedeno je 18 pjesama.

Velika je u uloga u svemu tome profesorice Tatiane Šverko Fioranti koja je tehnicki besprijekorno za glasovirom pratila brojne izvodace, kao i samoga Dundare u organizaciji manifestacije i pokretanju hvalevrijedne inicijative.

Nastupili su izvrsni minicantanti iz Labina pod vodstvom Sabrine Stemberga Vidak. Pulska je publika mogla vidjeti i nastup Anne Tiani iz Rovinja, mlade pjevacice koja se školuje na prestižnom bostonskom fakultetu, inace sestre talentiranog glumca Teodora Tianija, koji ju je pratio na gitari.

Potom je u nekoliko navrata nastupio sam Dundara, izvevši nekoliko poznatih Endrigovih pjesama, medu kojima "Dimmi la verita'", "1947", "Scende la notte", "La prima compagnia", "La colomba"...

Publici se predstavio i Riccardo Bosazzi iz Rovinja, zatim svojim snažnim glasom Livio Belci iz Vodnjana, dok se iza pseudonima pjevaca MAER krio Valter Milovan, koji je nedavno objavio knjigu o Pasoliniju. Na kraju su svi zajedno izveli poznatu "L'arca di Noe'".

Iako nisu svi izvodaci briljirali, svakako treba pohvaliti cjelokupan nastup i sve sudionike na velikome trudu koji su svi uložili. (V. BEGIC)


Podijeli: Facebook Twiter