Hommage nezaboravnom maestru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Pravi nacin da se maestru Nellu Milottiju zahvalimo je da pjevamo i sviramo dok nas on gleda s neba, rekla je na koncertu koji se nakon mise održao u pulskoj katedrali Loretta Godigna, potpredsjednica KUD-a "Lino Mariani" koji je citav dogadaj organizirao i posvetio svom dugogodišnjem dirigentu, preminulom prije godinu dana.

Više od pola stoljeca maestro Nello Milotti dirigirao je i ostavio dubok trag ne samo u KUD-u nego i na širem podrucju Istre i Kvarnera.- Okupili smo se da zahvalimo Bogu za sve dobro koje smo primili preko našeg maestra, kazao je Željko Staver koji je predvodio misu. Tema njegove propovijedi bila je ljubav jer "gdje je ljubav tu je ljepota, tu je život" kazao je velecasni.

Inace, upravo je Milotti bio taj koji je inicirao i vodio pjevane svete mise. U sklopu mise nastupio je Mješoviti zbor KUD-a pod ravnanjem Edija Svicha uz klavirsku pratnju Branka Okmace koja se nastavila i u koncertnom dijelu, a kao solisti na misi zapjevali su Elena i Damir Roce.

Koncertni dio bio je u znaku tri Milottijeve sakralne skladbe i to "Inno a San Tommaso" i "Salve mysterum" za koju je tekst napisao Daniel Nacinovic, a izveo ih je mješoviti zbor te "Una voce di pianto" za koju je tekst napisala Mirella Fonio. Ovu je pjesmu otpjevao muški zbor zajedno s Mendelssohnovom "Beati i morti", a mješovitim i muškim zborom dirigirao je Edi Svich. Nastupio je i mandolinisticki orkestar kojim je ravnao Ivan Štekar, a odsvirali su Bachov "Arioso" i "Intermezzo" iz Mascagnijeve "Cavallerie rusticane".

Ženski zbor je publiku pocastio skladbama "Ave Maria" od Ludovisija i "Maria del tramonto" od de Marzija. Ovim zborom dirigirala je Orietta Šverko. Mješoviti zbor je koncert priveo kraju pa je njemu pripao bis na kojem smo culi Mozartovu "Ave verum corpus". Unatoc bolesti, dogadaj je svojim prisustvom uvelicala i supruga pokojnog maestra, Kiti, kao i brat mu Carlo. (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter