Hommage Milottiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Mali istarski svijet u okviru velikog svijeta glazbe" naziv je koncerta kojim je sinoc u prepunoj Zajednici Talijana otvoreno jubilarno, deseto izdanje manifestacije Arena International.

Nastupali su docenti koji ce voditi radionice do 4. kolovoza, a koncert je bio i hommage nezaboravnom maestru Nellu Milottiju, koji je svojim savjetima i iskustvom uvelike pridonio održavanju ove manifestacije od samog pocetka.

Prvi je nastupio duo violina-klavir Delio Malpera i Mauro Zulian s djelom Nella Milottija "Duo concertante". Pokazali su , veliku uigranost te tehnicko i interpretativno umijece. Tadej Kenig (klarinet) i Irena Ristovic (klavir) suvereno i tehnicki vrlo sigurno interpretirali su Horowitzevu "Sonatinu".

Tatiana Šverko Fioranti, umjetnicka ravnateljica manifestacije i poznata pijanistica, nastupila je cak tri puta. Sa sopranisticom Mariom Graziom Biancolin izvela je Milottijevu "Una campana solitaria" te Gounodovu "Ah! Je veux vivre" iz opere "Romeo i Julija".

Fauerovu "Elegiju" interpretirala je vrlo nadahnuto i razigrano s violoncelisticom Dubravkom Jancic. Zajedno s talentiranom flautisticom Samantom Stell izvela je poznat Milottijev "Ohridski biser", takoder vrlo skladno, gdje su obje glazbenice pokazale odnjegovani stil i istancani osjecaj za ritam.

Pijanisticki duo Irena Ristovic i Mauro Zulian odlucio su za uvijek zanimljivu i poticajnu Saint-Saensovu "Danse macabre", za ciju je izvedbu potrebno veliko tehnicko znanje i uvježbanost, a talentirani je gitarist Žarko Ignjatovic odsvirao Turinovu skladbu "Fandanguillo".

Radionice Arena Internationala nastavljaju se brojnim koncertima u Puli, Vodnjanu i Šišanu. (V. BEGIC)


Podijeli: Facebook Twiter