Hollande novinarima odbio govoriti o privatnom životu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Francuski predsjednik Francois Hollande u utorak je odbio novinarima govoriti o svojem privatnom životu, ali je insistirao na reformama kojima će ublažiti porezno opterećenje poduzeća, smanjiti trošak rada i obuzdati javnu potrošnju kako bi oživio francusko gospodarstvo koje stagnira.

Izrazio je i želju da Francuska i Njemačka usklade korporativne poreze i osnuju zajedničko poduzeće koje će omogućiti lakši prijelaz na obnovljive izvore energije, a po uzoru na uspješnog europskog proizvođača zrakoplova Airbus.

Više od petsto novinara naguralo se u plesnu dvoranu Elizejske palače na službenoj novogodišnjoj konferenciji za novinare, ali šef države, izrazito nepopularan socijalist, u uvodnom polusatnom govoru nije ni spomenuo pitanje svoje navodne ljubavne veze s glumicom Julie Gayet.

Njegova nevjenčana supruga Valerie Trierweiler u bolnici se oporavlja od šoka koji je doživjela kad je francuski tabloid Closer objavio sliku muškarca s motociklističkom kacigom, navodno Hollandea koji je noću posjetio Gayet.

"Ovo nije ni mjesto ni vrijeme za razgovor o tome", rekao je Hollande na stidljivo pitanje o tome je li Gayet sada prva dama Francuske. "Svatko u privatnome životu ima problema. Ovo su bolni trenuci, ali moje je načelo da privatni život ostane privatan i da se poštuje intima svake osobe". (Hina/Reuters)

 


Podijeli: Facebook Twiter