Hollande nije nimalo seksi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Francuski socijalist Francois Hollande možda uvjerljivo vodi u anketama uoci predsjednickih izbora, ali njegov seksepil loše kotira, prema anketi objavljenoj u ponedjeljak.

Hollande pred sadašnjim predsjednikom Nicholasom Sarkozyjem vodi sa šest posto prednosti, a prvi je krug zbora zakazan za 22. travnja. Vjeruje se da bi u drugome krugu Hollande mogao udvostruciti tu prednost.

No kad je anketar Harris ispitanike pitao koji je kandidat najviše seksi, Hollande je završio na posljednjem mjestu. Dobio je samo dva posto, a od žena samo jedan posto glasova.

Hollande je znatno smršavio i popravio imidž za predsjednicku kampanju ne bi li se riješio nadimka Flanby, po desertu od karamela, kako ga je 2003. nazvao kolega socijalist Arnaud Montebourg.

Sarkozy u toj kategoriji stoji nešto bolje, ukupno je dobio sedam posto glasova. Nekadašnji premijer Dominique Villepin proglašen je najseksipilnijim kandidatom. Dobio je 22 posto glasova, ali kao kandidat za predsjednika dobiva samo dva posto.



Komunisticka kandidatkinja Nathalie Arthaud u kategoriji seksepila dobiva devet posto glasova, a desnicarska celnica Marine Le Pen ista je kao Sarkozy, sedam posto ispitanika prepoznaje njezin seksepil.

Anketa je provedena 9. i 10. veljace, na uzorku od 1029 ispitanika, a narucio ju je radio RTL. (Hina/Reuters)

 


Podijeli: Facebook Twiter