Hollande kod Pape: Susret u ozbiljnom ozračju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Francuski predsjednik Francois Hollande doputovao je u petak u Vatikan gdje se prvi put susreo s papom Franjom u vrlo formalnom i napetom ozračju, piše agencija France presse.

Pri rukovanju njih su dvojica djelovala vrlo ozbiljno, nelagodno, iako se vidno impresioniran Hollande malo nasmiješio. "Sveti Oče, jako sam sretan što ste me primili", rekao je Hollande pružajući ruku Papi u dvorani Tronetto. Potom su sjeli sučelice za stol, i dalje vrlo ozbiljni, pred fotoaparatima novinara.

Papa, obično vrlo ljubazan, nije se smiješio, izraz mu je bio ozbiljan i napet. Hollande bi s papom Franjom trebao razgovarati o međunarodnim krizama. Papa bi ga trebao pitati o nekim aspektima razvoja francuskog društva, posebice o eutanaziji koju Crkva i većina francuskih katolika osuđuju.

Hollande je stigao u Vatikan u osjetljivom trenutku neugodnih otkrića iz njegova ljubavnog života, ali u Vatikanu se ne razgovara o privatnim pitanjima. Nazočnost njegove životne partnerice Valerie Trierweiler, s kojom nije vjenčan, nije bila predviđena.

Bomba ručne izrade eksplodirala je u noći na petak u ulici u središnjem dijelu Rima i prouzročila manju štetu na zgradi koja pripada francuskoj crkvi te na tri parkirana automobila, kazala je policija.

"Bomba ručne izrade eksplodirala je u 2.30 sati i tom prigodom su oštećena tri parkirana automobila i prozori obližnje zgrade. Za sada nitko nije preuzeo odgovornost", izjavio je glasnogovornik policije.

Dužnosnica francuskog veleposlanstva u Vatikanu rekla je da je jedna od mogućih pretpostavki da je taj čin vezan uz posjet francuskog predsjednika. Policija provodi istragu na mjestu eksplozije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter