Holcim povećao prodaju i smanjio gubitak

Predsjednik Uprave Holcima Mario Grassl (R. SELAN)
Predsjednik Uprave Holcima Mario Grassl (R. SELAN)

Mario Grassl, predsjednik Uprave Holcima, na konferenciji za novinare u Trgetu predstavio je rezultate poslovanja u 2012. godini. Rekao je da su treću godinu uzastopce uknjižili gubitak, ali da je on smanjen na 18,8 milijuna kuna u odnosu na 19,9 milijuna iz 2011. i 24,6 milijuna iz 2010. godine.

Na pitanje nižepotpisanog novinara da pojasni kako ga ne zabrinjava trogodišnji gubitak od 63 milijuna kuna, Grassl je odgovorio da istovremeno knjiže pozitivan novčani tok, odnosno da Holcim bez poteškoća ispunjava sve svoje financijske obveze u roku od 60 dana.

- U 2012. zabilježili smo porast prodaje betona za šest posto i cementa za  dva posto. Sve smo to postigli unatoč tome što je na razini Hrvatske zabilježen pad građevinskih aktivnost za 13 posto u odnosu na proteklu godinu. Što se tiče 2013. godine, optimistični smo i očekujemo uključenje u gradnju najavljenih projekata: pulske bolnice, Istarskog ipsilona, luke Rijeka te zračne luke i trgovačkog centra Ikea u Zagrebu. Ipak, naplata potraživanja će i u ovoj godini ostati jedan od najvažnijih prioriteta na koji ćemo biti usmjereni i putem mjera Zakona o predstečajnoj nagodbi. Od 1. ožujka mijenjamo službu prodaje koja će objedinjavati sva tri segmenta (cement, beton i agregat) i pod novim vodstvom komercijalnog direktora Nenada Juretića, naveo je Grassl. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter