Holcim nabavlja 7 defibrilatora i osposobljava 10 zaposlenika

Na Građanskom satu rečeno je  kako se mještani Koromačna te čelnici Holcima i Općine osjećaju kao da su jedna velika obitelj
Na Građanskom satu rečeno je kako se mještani Koromačna te čelnici Holcima i Općine osjećaju kao da su jedna velika obitelj

Alan Šišinački, predsjednik Uprave Holcima u Hrvatskoj najavio je prekjučer u Koromačnu, na 18. Građanskom satu, nabavku sedam defibrilatora, za sedam Holcimovih lokacija. Dodao je kako će u suradnji s labinskim Crvenim križem osposobiti 10 Holcimovih zaposlenika radi stjecanje vještina potrebnih za provođenje osnovnih mjera održavanja života uz upotrebu defibrilatora.  

- Prvi defibrilator do kraja ove godine dolazi u Koromačno i bit će na raspolaganju svim stanovnicima Koromačna. Ujedno će bit prijavljen u mrežu automatskih vanjskih defibrilatora Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu na kojoj je vidljivo da istočna obala Istre uopće nije pokrivena, naglasio je predsjednik Uprave Holcima. Na početku Građanskog sata, koji se održava već 13 godina, Šišinački je obavijestio okupljene da su od srpnja ostvarili značajno poboljšanje u odnosu na prošlu godinu. 

- Na Građanskom satu prije godinu dana zajedno smo dogovorili konkretne projekte ulaganja u lokalnu zajednicu u iznosu od milijun kuna. Obećanje je održano. U suradnji s Općinom Raša ove je godine napravljen prvi dio. Započeli smo uređenje plaže i šetnice u Koromačnu, prošireno je parkiralište na ulazu u Koromačno, napravljen nogostup u Viškovićima i izgrađeno novo izvlačilište za barke u Koromačnu, platili smo dvije autobusne linije tijekom ljetnih školskih praznika, rekao je predsjednik Uprave Holcima. 

Glorija Paliska Bolterstein, načelnica Općine Raša detaljno je obavijestila prisutne o trenutnim aktivnostima i budućimulaganjima te odgovorila na brojna pitanja. Mirjana Peruško, mještanka Stanišovi i motivator kluba NK Cement zahvalila se upravi Holcima na odličnoj suradnji sa mještanima i sa klubom NK Cement. 

- Vidi se briga inastojanje Holcima da pomogne koliko su u mogućnosti. Sve odluke koje smo donijeli na satu građana ostvarene su ili su pri kraju. Nadam se da će zalaganje Holcima da pomogne mještanima i klubovima i dalje ostati u ovim okvirima. Građanski sat je jedno predivno druženje, osjećam kao da smo jedna velika obitelj i moja želja je da se tako i dalje nastavi, zaključila je Mirjana Peruško. (P. G.)

 

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter