Holy: U nedjelju predstavljamo listu za EU-izbore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednica Održivog razvoja Hrvatske (ORaH) Mirela Holy predstavit će u nedjelju, 23. ožujka, u Zagrebu ORaH-ovu listu za svibanjske izbore za Europski parlament, na kojoj će ona biti prva, a predstavit će i izborni program te stranke.

Lista i program bit će predstavljeni u nedjelju u 11 sati na konferenciji za novinare u prostorijama ORaH-a, u Ilici 48, najavila je danas Mirela Holy. Rekla je da na listi imaju 11 kandidatkinja i kandidata, točnije šest kandidatkinja i pet kandidata, u rasponu od 18 do 69 godina. Na listi su, dodala je, tri doktorice i tri doktora znanosti.  

Holy je istaknula da su, što se tiče regionalnoga pristupa, "nastojali pokriti cijelu Hrvatsku, pa na listi imaju kandidata iz Osijeka, kandidatkinju iz Zadra, kandidatkinju iz Rijeke, a ostali su kandidatkinje i kandidati iz središnje Hrvatske".  

O izbornom programu ORaH-a za Europski parlament, Holy je rekla da u gospodarskom dijelu ide u "Green New Deal" (Zeleni novi dogovor) i tu je, objasnila je, program ORaH-a usklađen s konceptom, odnosno programom Europske stranke zelenih (EGP). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter