Holy se 19. lipnja vraca u zastupnicke klupe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) jutros je odlucilo da se u SDP-ove zastupnicke klupe 19. lipnja vraca bivša ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy, te prihvatio zahtjev njezinog nasljednika Mihaela Zmajlovica o pocetku mirovanja zastupnickog mandata.

MIP je jednoglasno i bez rasprave odlucio o prestanku mirovanja zastupnickog mandata Mirele Holy, koja je 7. lipnja podnijela ostavku na ministarsku dužnost.

U pismu premijeru Zoranu Milanovicu, koji je ostavku prihvatio, Holy je navela da je svojim nepromišljenim e-mailom Reneu Valcicu, predsjedniku Uprave HŽ Holdinga, nanijela politicku štetu Vladi.

Istovremeno s prestankom mirovanja mandata bivše ministrice MIP je odlucio i o prestanku obnašanja zastupnicke dužnosti SDP-ovca Dana Špicera, koji je Mirelu Holy mijenjao u Saboru dok je bila ministrica.

Novi ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlovic, kojemu je Sabor jucer vecinom glasova iskazao povjerenje, zbog nespojivosti zastupnicke s ministarskom dužnosti svoj je mandat u Saboru stavio u mirovanje.

Njega ce u zastupnickim klupama mijenjati HSU-ova Ljiljana Cvjetovic. Sabor bi obje jutrošnje odluke MIP-a trebao potvrditi sutra, tijekom glasovanja o raspravljenim tockama, kada bi Ljiljana Cvjetovic trebala položiti zastupnicku prisegu.


Podijeli: Facebook Twiter