Holy: Neka DORH kaže je li moj mail bio korupcija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mirela Holy zatražila je od Državnog odvjetništva očitovanje je li njezin čuveni mail, kojim je u Hrvatskim željeznicama intervenirala za suprugu jednog stranačkog kolege, doista predstavljao »sitnu političku korupciju«, kako je to neki dan nazvao premijer Zoran Milanović.

– S obzirom da je korupcija teško kazneno djelo, zatražila sam DORH-ov odgovor je li moj mail bio korupcija ili nije. Ako je, očekujem da protiv mene podignu optužnicu, izjavila je predsjednica ORaH-a. Dodala je da je Milanović blati, tvrdeći da je korumpirana političarka.

Tako slučaj maila, što ga je Mirela Holy kao ministrica zaštite okoliša poslala predsjedniku Uprave HŽ-a Reneu Valčiću, kako bi zaštitila od otkaza Heidu Maziju, suprugu Gorana Mazije, člana SDP-ovog Savjeta za zaštitu okoliša, poprima nevjerojatan tijek. Podsjetimo, u lipnju 2012. godine HTV je objavio taj mail, stavljajući ga u kontekst nepotizma, a uslijedio je val zgražanja medija i političke oporbe zbog postupka Mirele Holy. Tu je kampanju vjerojatno intenzivirala i činjenica da je dva tjedna ranije Mirela Holy za direktoricu Fonda za zaštitu okoliša imenovala osobu s optužnicom, uz obrazloženje da ima informaciju da će ona biti povučena. Uglavnom, mediji su tražili ostavku Mirele Holy.

No, s vremenom se sve to promijenilo i Mirela Holy ima u javnosti status žrtve! To kao da je motiviralo Milanovića da na konferenciji za novinare u srijedu kaže da je ona »morala otići zbog sitne političke korupcije, jer se to nije moglo tolerirati«. Mirela Holy je reagirala zahtjevom DORH-u, a smeta je i što, smatra, Milanović nije jednako postupao prema njoj i vukovarskom gradonačelniku Željku Sabi, optuženom za podmićivanje.

– To je kod Milanovića sistemska greška i način razmišljanja. Njegovi kriteriji su jako neobični, kazala je Mirela Holy. (D. CIGLENEČKI)


Podijeli: Facebook Twiter