Holy: Mamic mora objasniti ulogu u aferi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministrica u ostavci Mirela Holy predala je u ponedjeljak DORH-u kaznenu prijavu zbog sumnje na neovlašteno prisluškivanje i nadzor elektronicke pošte cime joj je, smatra ona, prekršeno pravo zaštite privatnosti zajamceno Ustavom Republike Hrvatske.

Prijava je protiv nepoznatog pocinitelja, a u njoj se, medu ostalim, tvrdi da je informaciju da ce njeno dopisivanje e-mailom s direktorom HŽ-a Reneom Valcicem izaci u javnost dobila, preko zajednicke poznanice, od Ankice Mamic, vlasnice PR agencije IM&C, koja se brine o javnom imidžu prvog potpredsjednika Vlade Radimira Cacica.

- Nemam nikakve indicije, i nikakvih dokaza nemam, samo što smatram da ce gospoda Ankica Mamic morati objasniti cjelokupnu ulogu u svojoj aferi s obzirom na to da je ona dan prije nego što je gospodin Siniša Kovacic kontaktirao mene ili Ministarstvo, ona imala tu informaciju i putem naše zajednicke poznanice me upozorila da se sprema napad na mene na HTV-u upravo na ovu temu, rekla je Holy.

Dodala je da je jako cudi da novinari HTV-a nisu od nje tražili bilo kakvu izjavu o tom slucaju.- Možda se od mene ocekivalo da preko svojih ljudi za odnose s javnošcu pokušam nekako intervenirati na HTV i sprijecim objavu mojih e-mailova. To mi, naravno, nije padalo na pamet, rekla je Holy.

Strucnjakinja za odnose s javnošcu Aleksandra Kolaric potvrdila je u izjavi za naš list da je ona bila ta koja je telefonski obavijestila ministricu Holy da HTV priprema emisiju u kojoj ce biti objavljen njen sporni mail.

- Ne sjecam se je li to bilo na sam dan kada je emisija emitirana ili dan ranije, ali ja sam bila ta koja je Mirelu, koja je inace moja dobra prijateljica, obavijestila da novinari imaju njen e-mail. I rekla sam joj da sam tu informaciju dobila od Ankice Mamic. A odakle informacija gospodi Mamic - ne znam, rekla je Kolaric.

Ankica Mamic rekla je da je informaciju dobila od novinara HTV-a Siniše Kovacica kada se s njim našla na kracoj kavi u utorak, dan prije nego što je emitirana emisija.

- Ja nisam bila ta koja je to javila ministrici. Gospodu Holy u životu nisam nikada ni vidjela ni cula, nemam njen telefonski broj i s njom apsolutno nemam nikakve veze. Želim joj sve najbolje, rekla je Mamic. (Z. CRNCEC, B. M. P.)

HRT: Izvor je iz HŽ-a
Kolega Kovacic posjeduje mail, dakle pisani trag, iz kojeg se jasno vidi tko je izvor objavljene informacije i na koji je nacin došao do nje. Buduci da štiti svoj izvor, nema namjeru o njemu govoriti u javnosti. HRT, medutim, može potvrditi da je izvor informacije iz HŽ-a te da nema veze niti s politickim strankama niti s PR agencijama. Kada je utvrdeno da je mail autentican, novinari HTV-a kontaktirali su obje strane i vijest je objavljena. Naknadno su u više navrata pozivali i Holy i Valcica, no oboje su se odbili ocitovati, navode s HRT-a.

I HŽ podnio kaznenu prijavu
Uprava HŽ Holdinga podnijela je kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe da bi se što prije utvrdilo tko je i kako dostavio novinaru HTV-a osobnu elektronicku korespondenciju Mirele Holy i predsjednika Uprave HŽ Holdinga Renea Valcica. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter