Holy je štitila interese gradana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Pogodila nas je ostavka ministrice zaštite okoliša i prirode Mirele Holy, s kojom je naša stranka dugo suradivala, rekao je na konferenciji za novinare u Puli predsjednik Zelene stranke - Zelene alternative Josip Anton Rupnik.

- Holy je rješavala krupne probleme kao što su hidroelektrana Ombla, termoelektrana u Plominu, sprjecavanje kriminala u otkupu plasticnih boca te povecanje naknade za korištenje plasticnih vrecica, što su dugogodišnji zahtjevi gradana, ali i standardi Europske unije, dodao je on.

Njena je ostavka ekspresno prihvacena, a sporni e-mail je poslužio kao izgovor za njenu smjenu jer je Holy bila jedan od glavnih kocnicara Omble i Plomina, naveo je Rupnik.

- Cim je Holy podnijela ostavku, prvi potpredsjednik Vlade Radimir Cacic najavio je da Plomin III i Ombla idu u realizaciju, što znaci da su interesi profita primarni, a gradani stoka sitnog zuba koju se ništa ne pita, rekao je Rupnik.

U našu zemlju, dodao je, želi se dovuci prljava industrija koja troši najviše energenata, a primjeri za to su Rockwool, za koji je aktualna vlast dala uporabnu dozvolu, te elektrana Plomin na ugljen, umjesto na plin, istaknuo je.

Osvrnuo se i na izbor novog ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovica. - Trebalo je za Holy naci adekvatnu zamjenu, a ne politicki podobnu osobu. Novog ministra trebalo je tražiti medu ljudima koji poznaju materiju, najbolje bi bilo da je iz redova udruga civilnog društva koje se bave ekološkom problematikom, zakljucio je. (P. LUKEŽ)

 


Podijeli: Facebook Twiter