Holy izašla iz ORaH-a, stranke koju je osnovala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mirela Holy u subotu je izvijestila da je izašla iz ORaH-a, stranke koju je 2013. osnovala, i dvije godine uspješno vodila.

Mirela Holy rekla je da je iz ORaH-a izašla još prije dva mjeseca, ali o tome dosad nije htjela govoriti u javnosti. "Izašla sam iz ORaH-a prije dva mjeseca zbog svojih osobnih i profesionalnih razloga, međutim, ne želim komunicirati detaljnije o tome jer ne želim raditi štetu ideji ORaH-a koja je prekrasna", izjavila je u subotu Hini Mirela Holy.

Rekla je da je sada prilično angažirana - predaje na nekoliko kolegija na Veleu?ilištu Vern, piše dvije knjige i bavi se kostimografijom. Holy kaže kako i dalje voli politiku i smatra da je "politika najljepši posao na svijetu". Nažalost, dodaje, oni koji se bave politikom ne rade to u javnom interesu kako bi to trebali raditi.

Holy je odgovorila i na pitanje što će biti s mandatom europarlamentarca Davora Škrleca, koji je sredinom travnja izašao iz ORaH-a, nezadovoljan radom i pasivnošću stranke, nakon čega ga je novi predsjednik stranke Luka Keller pozvao da njoj prepusti svoje mjesto u Europskom parlamentu.  "Mandat gospodina Škrleca njemu je poklonjen. Kad sam osvojila mandat u Europskom parlamentu, odrekla sam ga se i poklonila Šrlecu. Taj mandat je sada njegov i s njime može raspolagati kako želi", objasnila je Holy. Podsjetila je da je na izborima za EU parlament osvojila više od  60.000 preferencijalnih glasova bira?a, dok je Škrlec osvojio tek nešto više od 2000. Na pitanje smatra li da bi sada bilo moralno od Škrleca da taj mandat vrati njoj, Holy je odgovorila da to pitanje treba postaviti Škrlecu te da od njega to ne očekuje.

Održivi razvoj Hrvatske - ORaH osnovan je u Zagrebu, 29. listopada 2013., a osnovala ga je i vodila Mirela Holy, tada saborska zastupnica. ORaH je imao uspjeha na izborima za Europski parlament jer je njihov član, u svibnju 2014., postao jedan od 11 zastupnika u sazivu od 2014. do 2019. Zbog loših rezultata na domaćim parlamentarnim izborima, na kojima ORaH nije osvojio ni jedno zastupničko mjesto, Holy je podnijela ostavku na dužnost predsjednice stranke.

Za novog predsjednika ORaH-a na izborima krajem veljače izabran je 37-godišnji pravnik Luka Keller. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter