Holy: Istraga ce pokazati jesam li i kome smetala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Velik dio javnosti stao je na stranu smijenjene Mirele Holy - pogriješila je, kažu, ali ne toliko da ju je trebalo maknuti s ministarske funkcije, koju je dobro obnašala. Maknuta je, mnogi su komentari, upravo jer je dirnula u osinje gnijezdo, u eko-mafiju, razne interesne lobije.

- Zašto je netko, i baš sada, kad ste odlucili zaratiti s mnogim interesnim lobijima, pustio vaš e-mail u javnost, no cinjenica je da ste ga vi napisali?

- Jesam, i nikad nisam bježala od te cinjenice. S obzirom na to da sam pogriješila i nanijela štetu Vladi, podnijela sam ostavku u znak politicke odgovornosti. Voljela bih vidjeti tu razinu politicke odgovornosti i kod svih drugih sudionika i sudionica politickog procesa u Hrvatskoj.

- Priznajete, dakle, da je e-mail Valcicu bio velika pogreška?

- Pogriješila sam i ne bih to više nikad ucinila, iako su mi namjere bile dobre. Nisam ucinila ništa protuzakonito ni nemoralno, ali je bilo pogrešno jer sam zanemarila položaj na kojem se nalazim, a koji mi onemogucava da se ponašam kao privatna osoba.

- Jeste li smijenjeni na vlastitu inicijativu, ili zato što je to tako htio premijer?

- Ja sam podnijela ostavku, a premijer ju je prihvatio, što znaci da sam izgubila povjerenje premijera. U suprotnom ne bi prihvatio moju ostavku.

- Podmece li vam netko u Vladi?
S ministrom Cacicem ste ulazili u sukobe zbog vašeg neslaganja s njegovim projektima (HE Ombla, Plomin 3). U kakvim ste odnosima s njim?

- Ako netko od kolega to radi ili je radio, onda Vlada ima znatno veci problem od mojeg maila zamolbe.

- Smetate li nekim politicko-interesnim lobijima, i kojima?

- Ocigledno je da sam nekome smetala, ali jesu li to politicki ili interesni lobiji, treba pokazati istraga, i zbog toga bi bilo neozbiljno o tome nagadati. I ja sam provodila politiku Vlade pa ocekujem da ce to ciniti i buduci ministar ili ministrica. (Razgovarala B. MRVOŠ PAVIC/Novi list)

CIJELI RAZGOVOR CITAJTE U TISKANOM IZDANJU
.

Holy u ponedjeljak podnosi kanenu prijavu
Bivša ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy izjavila je u subotu uvecer za Hinu da ce zbog povrede zaštite privatnosti u ponedjeljak, 11. lipnja, podnijeti kaznenu prijavu, sukladno naputku ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojica.


Podijeli: Facebook Twiter