Holy: Hrvatska treba vjerodostojnu opciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednica stranke Održivi razvoj Hrvatske (ORaH) Mirela Holy kazala je danas da Hrvatskoj politici sada nedostaje sadržaj, da se svi bore o nevažnim stvarima za građane te da u OraH-u žele da se politička debata počne voditi na temelju argumenata i političkih programa za rješavanje gospodarstva, o pitanjima ljudskih prava i drugome.

Holy je, sudjelujući na skupu formiranja riječke gradske organizacije ORaH-a, kazala da Hrvatska treba kvalitetnu i vjerodostojnu opciju koja će kada nije na vlasti zagovarati ono što će ostvariti kada dođe na vlast, jer to očekuju građani.

Govoreći o planu rada stranke, navela je da će se u ovoj godini formirati regionalne i gradske organizacije, barem u županijskim središtima.

Riječka gradska organizacija je osma u Hrvatskoj, a u sljedećih šest mjeseci gradske organizacije će se pripremiti za unutarstranačke izbore, koji će se održati ujesen, po načelu jedan član, jedan glas.

Tada će se izabrati gradska vodstva i steći normalni uvjeti za funkcioniranje stranke i u Rijeci, kazala je Holy dodavši da će do tada povjerenik za Rijeku biti Alen Protić.

Holy je naglasila da je, prema anketama, rejting OraH-a jako dobar, no da se u toj stranci ne smiju zavaravati, da žele biti prepoznati na temelju politika i programa, a ne na temelju dojma.

Kazala je da je izgradnja organizacije od temelja težak posao, da je stoga bilo propusta te je zamolila članstvo za razumijevanje.

Holy je naglasila da OraH neće osnivati županijske organizacije jer zbog prethodnih iskustava procjenjuju da bi to bilo nepotrebno opterećenje za stranku.

ORaH će djelovati kroz četiri regije, a zapadnu regiju, u kojoj je i Rijeka, čine Primorsko-goranska, Istarska, Karlovačka i Ličko-senjska županija. Za sada se stranka financira isključivo iz članarina i donacija.

Povjerenik za Rijeku Alen Protić rekao je da ORaH želi okupiti stručnu i kompetentnu ekipu, neopterećenu prošlošću i sadašnjošću, koja će prepoznati riječke potencijale.

Glavni tajnik ORaH-a za Rijeku Boris Bučanac rekao je da održivi razvoj kao način života postaje logičan izbor dodavši da dolazi iz 3. maja u kojemu je neizvjesnost svakodnevna stvarnost. Rekao je da je među građanima zavladala letargija i apatija, ali da nije sve izgubljeno te da se radi bolje budućnosti treba uključiti i angažirati.

Sudionici skupa još su isticali da je ORaH okupio ljude u kojima je raslo dugotrajno nezadovoljstvo i koji smatraju da stvari treba promijeniti, da ta stranka "objedinjuje zdravu energiju". Ustvrdili su da ljudi u toj stranci nisu sudjelovali ni u kakvim nečasnim poslovima.

Odgovarajući na pitanja sudionika skupa, Holy je kazala da OraH nije ideološka stranka na način kako funkcioniraju velike stranke u Hrvatskoj, da se neće osvrtati na teme o ustašama i partizanima dodavši da kada se kritički govori o razdoblju socijalizma, često se nema na umu što je u tom razdoblju sve napravljeno i sagrađeno. Treba raditi da građanima sada i u budućnosti bude bolje, zaključila je.


Podijeli: Facebook Twiter