Hokejaške utakmice stižu u pulsku Arenu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U javnosti je u petak odjeknula vijest da ce se u pulskom amfiteatru u rujnu održati hokejaška utakmica izmedu zagrebackog kluba Medvešcak te beckog Vienna Capitals i ljubljanske Olimpije.

Utakmice bi se trebale odigrati u petak 14. rujna i dva dana kasnije, u nedjelju 16. rujna. No, klupski glasnogovornik Ranko Vucinic ipak nam je dao malo suzdržaniju izjavu nakon što je u petak ovaj moguci projekt igranja hokejskih utakmica u pulskom amfiteatru u nacelnom obliku, kao ideja i prijedlog, predstavljen predsjedništvu kluba, ali i klubovima, clanovima regionalne lige EBEL.

- Nakon što održavanje projekta bude sigurno, moci cemo govoriti detaljnije o njemu. Za sada je to samo ideja cija realizacija ovisi o mnogim cinjenicama te o finalnom dogovoru kluba i partnera ukljucenih u organizaciju, odgovorio nam je Vucinic.

Informaciju nam je potvrdio i gradonacelnik Boris Miletic, koji je ustvrdio da o tome pregovaraju vec sedam mjeseci.

- Poucen iskustvom ne bih unaprijed iznosio neka ocekivanja, ali mislim da bi to bio vrhunski spektakl i promocija ne samo grada i cijele regije, vec i države. Bio bi to doista pravi spektakl, pa cemo se potruditi da udovoljimo zahtjevima i taj dogadaj realiziramo, rekao je gradonacelnik.

Gradski procelnik Erik Lukšic rekao nam je pak da su se organizatori obratili Gradu zainteresirani da saznaju postoje li uopce minimalni tehnicki uvjeti da se te utakmice održe pa su upuceni Arheološkom muzeju Istre i ravnatelju Darku Komši.

Potonji nam je u petak rekao da su svi zajedno i obišli Arenu te da, po svemu sudeci, minimalni tehnicki uvjeti postoje.

- Bilo im je važno vidjeti postoje li uvjeti s obzirom na velicinu terena, mogucnost postavljanja dodatne tribine, ali i uvjeta za cjelokupni dogadaj. Koliko znam, oni su nastavili raditi na tome, a mi ocekujemo službeni zahtjev da vidimo možemo li se složiti i doista tehnicki sve odraditi, rekao nam je Komšo.


Podijeli: Facebook Twiter