Hokej na ledu - novi sport u Labinu

Hokejaška ekipa "Kamikaze" (R. SELAN)
Hokejaška ekipa "Kamikaze" (R. SELAN)

"Ice fever"/"Ledena groznica" tresla je u subotu navečer šator s klizalištem u Labinu! Riječ je prvom revijalnom hokejaškom turniru u gradu održanom u cilju upoznavanja građana s ovim sportom u živo.

S obzirom na male dimenzije klizališta, igrao se mini hokej s po tri igrača sa svake strane i malim golovima bez vratara. Sudjelovale su ekipe "Gladijatori" iz Pule i "Orlovi" iz Rijeke te za ovu prigodu skupljena domaća ekipa "Kamikaze".

Labinjanima se ne može poreći da su izabrali dobar naziv budući da, za razliku od gostiju, nitko od njih do tada nije držao štap u ruci i njime udario pak, osim što su se okušali u klizanju. Momčad su činili: Marin Biočić, Vedran Biočić, Franko Brenčić, Toni Bronić, Filip Marić, Igor Munjas i Valner Radočaj.

Nedugo nakon što je Tina Gaspari obavila povijesno ispuštanje paka na sredinu terena, čime je otvorila utakmicu "Kamikaza" i "Gladijatora", Marin Biočić je postigao povijesni prvi hokejaški gol u gradu i prvi gol nekog labinskog hokejaškog tima, što je publika pozdravila burnim pljeskom. U nastavku su "Kamikaze" još nekoliko puta zatresle suparničku mrežu, ali su pak daleko više puta vadile pak iz svoje.

Tijekom ovog turnira publika je vidjela i jednu insceniranu tučnjavu na ledu ili "makljažu", što se neslužbeno smatra sastavnim dijelom ovog sporta, a nekoliko je puta morala sklanjati glave pred pakom koji je letio izvan igrališta.

Kako kliže i igra pravi profesionalac pokazao je Timislav Vidović, jedan od ponajboljih hrvatskih hokejaša, koji je nastupio za "Orlove". Ovo uspješno predstavljanje novog sporta u gradu obavljeno je zalaganjem i organizacijom obrta Velesajam i Rotiro. (R. SELAN) 


Podijeli: Facebook Twiter