Hokej na ledu: Medveščak u KHL ligi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebački Medveščak ulazi u rusku KHL hokejašku ligu i postaje 28. član te druge najjače hokejaške lige svijeta, priopćeno je iz Medveščaka.

Na danas održanom zajedničkom sastanku predstavnika ruske KHL lige i vodstva Medveščaka završeni su pregovori o pristupanju zagrebačkog kluba KHL-u, navodi se u priopćenju. Nakon dugotrajnih pregovora postignut je dogovor kojim zagrebački Medveščak postaje 28. član KHL lige u sezoni 2013./2014., a idućih dana slijedi još samo formalna sjednica Upravnog odbora KHL-a na kojoj će članovi odbora na čelu s predsjednikom lige Aleksandrom Medvedevim potvrditi prijem "medvjeda" u KHL ligu.

- Ovo je potvrda dugogodišnjeg rada i truda svih nas u klubu, ali i nagrada svima – navijačima, prijateljima, sponzorima i partnerima koji su protekle četiri sezone vjerovali u projekt Medveščak i bili uz nas. Puno je posla i izazova ispred nas, a najvažniji jest onaj da s kolegama iz lige zatvorimo danas usuglašeni budžet za našu prvu sezonu, u visini od oko 10 milijuna eura.

Proračun će biti zatvoren uz pomoć lokalnih, regionalnih i međunarodnih sponzora do početka sezone, izjavio je predsjednik KHL Medveščaka Damir Gojanović.

Kontinental hokej liga osnovana je u ožujku 2008. godine kao želja spajanja vrhunskih hokejskih ruskih klubova s klubovima iz bivših sovjetskih republika te drugih europskih klubova. Ligu su 2008. sačinjavala 24 kluba iz Rusije, Bjelorusije, Latvije i Kazahstana, prošle sezone i klubovi iz Ukrajine, Slovačke, Češke, a od danas i Medveščak iz Hrvatske. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter