Hokej na ledu: Donald MacLean novi hrvatski izbornik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog saveza hokeja na ledu odlučeno je na predstojećem Svjetskom prvenstvu našu seniorsku reprezentaciju predvodi mladi izbornički dvojac Donald MacLean i Ivo Ratej mlađi. MacLean (36) je domaćoj javnosti poznat kao bivši hokejaš Medveščaka, koji posljednje dvije sezone je bio pomoćnik Martyju Raymondu na klupi "medvjeda". Rođen je u Kanadi, u igračkoj karijeri ostavio je velik trag u Sjevernoj Americi, a može se pohvaliti i da je bio član čak pet NHL momčadi (Los Angeles,, Toronto, Columbus, Detroit, Phoenix). Ovo mu je prvi samostalni posao kao glavni trener i odmah je u ruke dobio zahtjevnu zadaću na hrvatskoj klupi. Ivo Ratej ml. tri godine je stariji od MacLeana i bivši dugogodišnji hrvatski reprezentativac, a on će mu asistirati u tom poslu.

"Sretan sam. Velika je čast i odgovornost biti trener u seniorskoj reprezentaciji. Dosad sam radio u reprezentaciji u mlađim kategorijama. Ne smijem zaboraviti istaknuti da će uz nas biti i Alan Letang. Medveščakov kapetan bit će team manager reprezentacije, ali radit će i na ledu s igračima. Iza njega je ogromno hokejaško iskustvo", poručio je Ratej. "Vjerujemo igračima koji su nam na raspolaganju, ali očekujem da i oni vjeruju u nas. Pripreme kreću 2. travnja, bit će pozvan jedan širi spektar igrača, a nakon tri dana treninga suziti ćemo broj kandidata", ustvrdio je Ratej.

Trenerski tandem pokušat će osvojiti prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu Divizije IIA koji će se od 14. do 20. travnja održati u Zagrebu. Podsjetimo, suparnici našim reprezentativcima bit će reprezentacije Australije, Belgije, Islanda, Srbije i Španjolske, a samo pobjednik odlazi u viši rang, Diviziju IB. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter