Hoffman vjerojatno umro od predoziranja

Hoffman je 2005. nagrađen Oscarom za glavnu ulogu u biografskom filmu o Trumanu Capoteu (Reuters)
Hoffman je 2005. nagrađen Oscarom za glavnu ulogu u biografskom filmu o Trumanu Capoteu (Reuters)

Američki filmski i kazališni glumac i redatelj Phillip Seymour Hoffman koji je u nedjelju pronađen je mrtav u svom stanu na Manhattanu vjerojatno je umro od predoziranja, javljaju američki mediji. New York Times se poziva na policijske izvore koji su rekli da je Hoffman pronađen s iglom u ruci i s paketićem za koji se vjeruje da sadrži heroin. "Jasno je da se radi o predoziranju", rekao je izvor.

Hoffman je uvijek bio otvoren kad je pričao o svojoj ovisnosti a 2012. je izjavio da je nakon 23 godine apstinencije ponovo ušmrkavao heroin. Policija New Yorka istražuje slučaj, a forenzičari će priopćiti točan uzrok smrti nakon obdukcije.

Hoffman je bio u dugogodišnjoj vezi s modnom kreatoricom Mimi O'Donnell s kojom ima sina i dvije kćeri.

Hoffman, rođen 23. srpnja 1967., je 2005. dobio Oscara za glavnu ulogu u biografskom filmu o Trumanu Capoteu. Među ostalim, glumio je u filmovima "Kralj pornića" (1997.), "Sreća" (1998.), "Flawless" (1999.), "Talentirani gospodin Ripley" (1999.), "Magnolija" (1999.), "Korak do slave" (2000.). Također, nastupio je u sporednim ulogama u filmovima "Crveni zmaj" (2002.), "Studengora" (2003.) i "Nemoguća misija III" (2006.).

"Imala sam sreće što sam poznavala i radila s izvanrednim Philipom Seymourom Hoffmanom", rekla je Julianne Moore, koja je s njime glumila u "Kralju pornića", "Magnoliji" i "Velikom Lebowskom".Philip Seymour Hoffman pridružio se podužoj listi glumaca koji su umrli u procesu snimanja filma.

U trenutku smrti bio je angažiran na snimanju nastavka "Igara gladi". Kako piše časopis Variety, snimio je većinu scena te je ostalo tjedan dana do kraja snimanja. Produkcijska kuća Lionsgate objavila je da neće odgoditi datum izlaska filma koji je predviđen za 21. studenog.

Među poznatim glumcima koji su preminuli tijekom snimanja filmova su Paul Walker, koji je u studenome prošle godine poginuo u prometnoj nesreći snimivši tek nekoliko scena za sedmi dio kino hita "Brzi i žestoki" (Fast and Furious 7). Jamesa Deana koji je stradao 30. rujna 1955. netom je završio sa snimanjem svih scena na filmu "Div" (Giant). Inzistiranje na tome da sam izvodi vratolomije na filmu najvjerojatnije je i dovelo "Kralja Hollywooda" Clarka Gablea do pogubnog srčanog udara koji je dobio nakon što je završio sa snimanjem filma Johna Hustona "Neprilagođeni" (The Misfits), u studenom 1960.

Heath Ledger umro je od predoziranja u siječnju 2008. dok je snimao film "Imaginarij dr. Parnassusa" (The Imaginarium of Doctor Parnassus), a Bruce Lee bio je na vrhuncu slave kad je u srpnju 1973. umro zbog alergijske reakcije na lijekove protiv bolova tijekom snimanja filma "Igra smrti" (Game of Death).    

River Phoenix također je umro od predoziranja, u listopadu 1993., na setu filma "Tamna krv" (Dark Blood), a na listi glumaca koji su umrli tijekom snimanja filma našla se i Natalie Wood koja utopila u studenom 1981. prije nego što je snimljena glavna scena na filmu "Brainstorm."  (Hina, B. V.)


Podijeli: Facebook Twiter