Hodžic: Spremni smo za izbore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Cilj našeg okupljanja je da najavimo da je Bošnjacka demokratska stranka Hrvatske spremna za parlamentarne izbore. Rezultati rada naše strane su pozitivni i vidljivi, a na proteklim smo lokalnim izborima dobili i dva vijecnicka mjesta u Labinu i Raši.

Cak 2.500 gradana u Istri tada je glasalo za našu stranku. Želim poruciti i da ce naš manjinski kandidat na sljedecim izborima dobiti mjesto u Saboru, te da ce osim bošnjacke predstavljati i ostale manjine u Hrvatskoj ciju podršku vec imamo, kazao je Nedžad Hodžic, predsjednik Bošnjacke demokratske stranke Hrvatske, na skupu stranke u pulskom hotelu Histria.

Dodaje da se još moraju odluciti hoce li na izborima nastupiti samostalno ili u koaliciji, ali zasad su uvjereni da bi u 8. izbornoj jedinici i da izadu samostalno, uspjeli preci prag od pet posto.

- Naš se rad kroz nepune tri godine postojanja uvelike vidi i prepoznaje, dok je lako prepoznati nerad onih koji sada vladaju, zakljucio je Hodžic.

Na skupu su govorili i Osman Dželili, predsjednik pulskog ogranka i potpredsjednik BDSH-a, zatim dr. Tarik Kulenovic i Nizama Curanovic, potpredsjednica BDSH-a. Skup je bio obogacen kulturnim programima i svecanom vecerom.


Podijeli: Facebook Twiter