Hodžić preko stranke istjeruje vlastite demone

Suad Salkić, Faruk Kurić i Alma Žepčan (N. LAZAREVIĆ)
Suad Salkić, Faruk Kurić i Alma Žepčan (N. LAZAREVIĆ)

Reagirajući na izjave predsjednika Bošnjačko-demokratske stranke Hrvatske (BDSH) Nedžada Hodžića, predstavnici glavnog odbora te stranke, Bošnjačke nacionalne zajednice za Istarsku županiju i Koordinacije Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Istri na današnjoj su konferenciji za novinare ustvrdili da Hodžić i dalje svojim javnim istupima nanosi ogromnu štetu cijelom bošnjačkom narodu u Hrvatskoj.

Predsjednik Glavnog odbora Faruk Kurić pojasnio je da je Hodžić tijekom svog govora u Hrvatskom saboru, a referirajući se na mogući referendum o ćirilici, kazao "da su ga Hrvati razočarali kao narod jer se nisu odmakli od Balkana".

- Morali smo reagirati i ograditi se od ovakve izjave jer radi se o stavu čovjeka koji vodi stranku, no više nema nikakvu podršku ostalih članova i ni po čemu već dugo ne zastupa Bošnjake, ali ni ostale nacionalne manjine koje bi kao zastupnik u Saboru trebao  zastupati. Zadnjih dvadeset godina Bošnjaci su u Hrvatskoj izgradili svoje institucije kroz koje ostvaruju sva prava kao nacionalna manjina, što je omogućeno i jednim od najboljih Zakona o pravima nacionalnih manjina u europskim okvirima. Hodžić svojim istupima škodi bošnjačkoj zajednici u Hrvatskoj očito pokušavajući preko nje istjerati vlastite demone, kazao je Kurić.

Tajnik Koordinacije Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Istarskoj županiji Suad Salkić kazao da se su Hodžićeve izjave besmislene jer Bošnjaci ravnopravno žive i dijele sve demokratske vrijednosti kao i ostali građani ove zemlje.

- Svjesni smo da smo za predsjednika izabrali krivu osobu, bila je to kriva procjena. Mandat mu ne možemo uzeti, ali se ograđujemo od svih njegovih osobnih frustracija, ponižavanja i vrijeđanja hrvatskog naroda i svih ostalih, kazao je Salkić i dodao da su izjave koje je dao Hodžić zapravo riječi njegovog političkog mentora Milorada Pupovca. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter