Hodorkovski planira s obitelji u Švicarsku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši ruski oligarh Mihail Hodorkovski očekuje u utorak u Berlinu dolazak svoje supruge i njihovo troje djece kako bi zajedno dočekali Novu godinu, a potom želi otići u Švicarsku gdje živi njegova obitelj.

Švicarske vlasti potvrdile su da je Hodorkovski, koji je prošli tjedan oslobođen nakon deset godina zatvora u Rusiji, zatražio vizu.

"Danas u Berlin stiže njegova obitelj", kazala je njegova glasnogovornica Olga Pispannen i dodala da nisu bili zajedno deset godina. Obitelj Hodorkovski živi u Ženevi. Inna Hodorkovski, blizanci Ilia i Gleb i kći Anastasia, trebali bi riješiti administrativne probleme u vezi s putnim dokumentima i stići u Njemačku.

Hodorkovski, kojemu je Njemačka odobrila jednogodišnju vizu, rekao je kako se ne namjerava vratiti u Rusiju zbog još uvijek važeće civilne presude u iznosu od 550 milijuna dolara. Planira se nastaniti u Švicarskoj gdje mu se školuju sinovi.

Po pisanju medija, Hodorkovski u švicarskim bankama drži najmanje 220 milijuna švicarskih franaka (166 milijuna eura). (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter