Hoditi i zdravi biti i u Buzetu


"Volim hodati, mislim da je korisno kretati se i boraviti u prirodi radi fizičke kondicije i psihičkog zdravlja", rekla nam je Ornela Jakac Mandalenić iz Štrpeda, jedna od tridesetak buzetskih sudionika županijske javno-zdravstvene manifestacije "Hoditi i zdravi biti" koja je danas održana u sedam istarskih gradova s izuzetkom Pazina gdje će se održati 1. svibnja.

Grad Buzet ove se godine prvi put uključio u županijsku javno-zdravstvenu manifestaciju a za buzetsku premjeru odabrao je trosatni pohod na relaciji od parkirališta kod Vatrogasnog doma u Sv. Ivanu do Tombasina, Vele peći, Male peći s povratkom na Tombasin i Vatrogasni dom. Sudionike pohoda pozdravio je i gradonačelnik Siniša Žulić.

- S obzirom imamo jako puno onih koji se rekreativno bave hodanjem smatrali smo da bi bilo dobro da se i mi uključimo u ovu županijsku akciju i na taj način pridružimo promicanju zdravih stilova života, istaknula je pročelnica resornog gradskog odjela Elena Grah Ciliga.

Akciju su podržale i patronažne medicinske sestre Istarskih domova zdravlja Podružnice Buzet Neda Zugan i Lorena Jakac koje su svim sudionicima prvo izmjerile tlak i šećer u krvi, a potom zajedno s njima propješačile cijelu trasu. (NAPISALA I SNIMILA Gordana ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter