Hodanjem do zdravlja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Medulinska udruga nordijskog hodanja i rekreativnih aktivnosti 'Vižula' osnovana je krajem sijecnja ove godine, iako djelujemo vec godinu i pol. Danas brojimo 50-ak clanova koji se bave ovim vidom vježbanja", rekao je Josip Milanovic, predsjednik udruge, na konferenciji za novinare u cetvrtak. Radi se o prvom klubu za nordijsko hodanje u Istri.

Ciljevi su upoznavanje ljudi s dobrobitima hodanja kroz strucna predavanja, omasovljavanje te vrste rekreacije, suradivanje sa slicnim klubovima te markiranje pješackih staza na podrucju medulinske opcine.

Prakticiranje nordijskog hodanja na podrucju opcine pocelo je 2008. godine kao pilot-projekt u povodu 16. svjetskog dana sporta, koji su pokrenuli Ivica Rogulj i Josip Milanovic.

Clanovi kluba okupljaju se utorkom i petkom u 16 sati te pješace po medulinskom kampu i poluotoku Vižuli. Opcina Medulin osigurala je klubu prošle godine 30 štapova.

- Svrha pokretanja nordijskog hodanja je stvaranje pozitivnih navika bavljenja rekreacijom jer današnji tempo i nacin života imaju negativan ucinak na zdravlje pojedinca. Hodanjem se smanjuje napetost, kolesterol, šecer i preveniraju kardiovaskularne bolesti, zakljucio je Milanovic.


Podijeli: Facebook Twiter