Hodalo se, šalilo i pjevalo, s čašom u ruci

OTP banka u Balama opljačkana je u siječnju (M. SARDELIN)
OTP banka u Balama opljačkana je u siječnju (M. SARDELIN)

Premijerno izdanje novog gourmet projekta "Wine & Walk by the sea" Turističkih zajednica klastera Sjeverozapadne Istre, koje je organizirano u sklopu novih turističkih, postsezonskih priredbi i izazova u Novigradu, vrijedno je svake pažnje i pohvale.

Prvi dan jeseni i festival Wine & Walk by the sea zablistali su u subotu, zajedno, u punom sjaju. Sljubili su se sunce, vino, gastro delicije i znatiželjni šetači - gosti koji nisu ni slutili što ih sve čeka u šetnji, na putu dugom desetak kilometara, od ishodišta do konačnog cilja na Velikom trgu. Polazna točka Festivala bila je podno hotela Maestral, na samoj obali, Puntu del mare. Nakon što su pristigli, prijavljeni šetači preuzeli su svoj ruksak sa čašom, bonovima i promo materijalima, te se spontano grupirali. Šetnja je bila planirana u skupinama sastavljenim od tridesetak šetača, a startalo se od 9 do 13 sati, s razmakom od pola sata između novih grupa. Svaku je grupu predvodio vodič, koji je osim vođenja bio zadužen i za "gonjenje" kada bi se walkeri opustili i prepustili ugođaju na vino – postajama, zaboravljajući na predviđeno vrijeme odmora i konzumacije.

Oko 400 sudionika put je vodio od jedne do druge gourmet točke: Pervino – Vina Fiore - Vina Stancija Fava - Vina Demark - Vina Leonardo Palčić – Vina Ghira – Vina Moreno Ivančić, a usput se zastalo i na Oil pointu Vergal, gdje su se kušala maslinova ulja iz maslinika Lagune Aminess.

Hodalo se, šalilo i pjevalo, s čašom u ruci, uz obalu mora, stare zidine opasanog grada, Mandračem, uz rivu, marinu, maslinicima, vinogradima, uz kampove, plaže, trsje, Pinetu, do Velikog Trga gdje je umorne, ali bojama vina obojane do lelujavog zadovoljstva, walkere dočekala grupa Angels i na kraju su preostalu, pozitivnu energiju pretvorili u plesni korak. U ritmu glazbe, s pojačanom večernjom gastro ponudom (ombolo, kupus i kobasice), opraštajući se zadnjim gutljajima od neodoljivih vina, zašli su duboko u noć, u novoinspiriran Wine & dance by the night. (S. BOSNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter